Position: sygdoms > 5 >

virkningerne af kræft chemoprevention

   I årevis har klinikere aktivt søgt at forebygge og reducere kræft . Chemoprevention er den seneste af disse kræft-forebyggende indsats. Naturlige og farmakologiske agenser bliver brugt som forebyggende kræft medicin , bakning maligne celler progression ved at stimulere celler til at reparere ødelagte celler er ansvarlige for at skabe kræft ( carcinogenese ) . Denne nye strategi for forebyggelse af , viser lovende , men bivirkninger og risici forbundet med disse lægemidler kan opveje fordelene for nogle mennesker . Kun folk betragtes som høj risiko for at udvikle kræft bør overveje at bruge chemoprevention narkotika .

SERMs


Tamoxifen og raloxifen er selektive østrogen receptor modulatorer ( SERMs ) at arbejdet med at blokere for virkningen af østrogen . Godkendt til brug af FDA , begge disse stoffer er de bedst dokumenterede chemoprevention lægemidler til dato . Tamoxifen og raloxifen kan ikke være 100 procent effektive til at forebygge brystkræft , men de er begge effektive til at reducere brystkræft risiko . Konkret har raloxifen været temmelig effektive til at reducere invasiv brystkræft , med omkring 50 procent . Tamoxifen har reduceret ER-positiv brystkræft og drønede op indledende diagnose for ER-negativ brystkræft med et år .

Hvad Klassificerer Du som High Risk


Læger ser på bestemte faktorer til at bestemme , om patienterne er i høj risiko for at udvikle kræft . Generelt er folk disponerede for præcancerøse betingelser anses for at være høj risiko . Hvis kræft er fremherskende inden for en familie historie , familiemedlemmer har større risiko for at udvikle kræft . I forhold til brystkræft , er kvinder med en familiær disposition for brystkræft anses for at være i høj risiko, og der er kandidater til tamoxifen eller raloxifen . Kvinder, der har gennemgået hysterektomier er også anses for at være udsat for større risiko for at udvikle kræft , og er potentielle tamoxifen eller raloxifen kandidater så godt.

Tamoxifen


I blokerer virkningen af østrogen , tamoxifen forebygger brystkræft-tumor vækster , der kan faktisk være påvirket af østrogen ( en reproduktive hormon ) . Patienter tage tamoxifen mundtligt på daglig basis i fem år . Kvinder 35 og ældre , menopause eller ej, er kandidater for tamoxifen , hvis deres Gail modelrisiko score er 1,66 procent eller højere . De Gail model bidrager forudsige en patients risiko for at udvikle brystkræft ved at se på alder , familie historie og reproduktive historie . Patienter, der ordineres Tamoxifen kan lide af bivirkninger såsom blære eller vandladningsproblemer , hedeture , kvalme , uregelmæssig menstruation , eller vaginal tørhed eller udledning .

Raloxifen ( Evista )

I lighed med tamoxifen , raloxifen blokerer østrogen effekt fra bryst og det omgivende væv . Men i modsætning til tamoxifen , har raloxifen ikke oprette østrogenlignende virkninger på livmoderen. Postmenopausale patienter med Gail model score over 1,66 procent er raloxifen kandidater . Kvinder , der lider af osteoporose kan også blive ordineret raloxifen . Bivirkninger ligner tamoxifen så godt, og omfatter blære eller vandladningsproblemer , hedeture , led-og muskelsmerter , vaginal tørhed eller udledning , og eventuelle vægtforøgelse .

Risici

Tamoxifen og raloxifen er begge forbundet med blod blodpropper , endometrie- og livmoderkræft , samt slagtilfælde . Tamoxifen kan også medføre grå stær . Mens begge lægemidler øger blod- størkne risici , kan raloxifen faktisk forårsage færre endometrie-og livmoderkræft sager i forhold til tamoxifen . Tilsvarende kan raloxifen forårsage færre slagtilfælde hos kvinder med gennemsnitlig hjerte-sygdom risici kontra tamoxifen , men kan patienter med multipel hjerte-sygdom risikofaktorer ( højt kolesteroltal og højt blodtryk ) , der faktisk øge deres chance for slagtilfælde ved at tage raloxifen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------