Position: sygdoms > 5 >

Hvordan kan jeg slå leverkræft ?

   Høringen, at du har leverkræft er aldrig let . Leverkræft er vanskelig at diagnosticere , så sygdommen er ofte først opdaget , når det er på et fremskredent stadium . Sent diagnoser betyder , at den langsigtede overlevelse (5 år eller mere ) er kun omkring 30 % i tilfælde , hvor kirurgi er en mulig behandlingsmulighed og 7 % , når operation ikke er mulig . Det er de barske statistikker, men det betyder ikke, du skal give op . Der er ting, du kan gøre for at hjælpe dig slå leverkræft , så længe du opholder dig i kampen .

Bliv en aktiv patient


Aldrig tage et bagsæde i din egen pleje . Fra det øjeblik , at du er diagnosticeret , bliver en informeret og vokal medlem af din behandling hold . Kræft overlevende Phyllis A. Domm refererer til denne proces som bliver administrerende direktør for dit eget helbred team i en artikel om hendes oplevelse overleve kræft for Cancer Consultants . Lær alt, hvad du kan om din sygdom og den behandling , der er tilgængelige . Diskuter dem alle med din læge . Hvis du opdager en behandlingsmulighed eller klinisk afprøvning , at de ikke nævner dig , bringer det op og stille spørgsmål . Bliv chef for at slå din sygdom .

Vær ikke passiv i din omgang med familie og venner enten . Lad dem vide, hvad du har brug for, hvad hjælper og hvad der ikke gør. Få en kernegruppe af personer, du kan stole på til at hjælpe dig med både praktisk og i forbindelse med den følelsesmæssige side af din sygdom .

medicinske behandlinger


Hver patient er forskellig , så der er ingen køreplan for behandling af leverkræft . Mulighederne er kirurgisk fjernelse af kræftceller i leveren , ablation , kemoterapi , Nexavar ( et lægemiddel , der hæmmer cellevæksten ) og levertransplantation. Nogle patienter også melde sig frivilligt til kliniske forsøg for lægemidler bliver testet for leverkræft behandling med en vis succes . Din læge kan fortælle dig om forsøg , som du er berettiget . Igen , være ansvarlig for din behandling hold . Din læger vil sandsynligvis bruge en kombination af disse behandlinger for at give dig den bedste chance for overlevelse , så vær med til at skabe slagplan .

Sund kost


Fastholdelse af en sund kost er en vigtig del af at slå leverkræft og beskæftiger sig med den til tider vanskelige behandlinger . Tab af appetit er fælles med leverkræft patienter , især efter behandlinger , men opretholde en sund vægt er et must . Dr. Heather Zwicky anbefaler at man undgår alle forarbejdede fødevarer og for at gå økologisk når det er muligt at skåne din lever opgave at skulle nedbryde pesticider og andre tilsætningsstoffer. Hvis du ikke kan tåle fast føde , ernæring shakes gøre en god erstatning . Ingefær kan hjælpe med kvalme . Frem for alt andet , aldrig drikker alkohol , der kan øge skaderne på leveren.

Giv dig selv en pause

Overtagelse af din pleje vil give dig noget af den strøm, du måske føler , du har tabt, når der beskæftiger sig med leverkræft , men ikke påtage sig ansvaret for at være positiv og optimistisk hele tiden . I modsætning til almindelige opfattelse , ikke medicinsk forskning ikke viser en sammenhæng mellem at være optimistisk og komme sig over din sygdom . Må ikke stoppe kampene , men lad dig blive bange , vred , ked af eller hvad du ellers føler . Det er normalt og sundt at udtrykke alle dine følelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------