Position: sygdoms > 5 >

Novalis strålebehandling

   Novalis strålebehandling er en form for radiosurgery anvendes til behandling af kræft . Novalis har mange fordele i forhold til standard typer af strålebehandling . Den vigtigste fordel er , at det er i stand til at tilpasse formen af den stråling stråle til at matche konturerne af tumor behandles . Dette gør det muligt for hele svulsten skal doseres med stråling i en enkelt behandling session

Fordele ved Novalis


Novalis strålebehandlinger er meget målrettede . De er i overensstemmelse med formen af tumoren så nærliggende raske væv er sparet mod stråling . Dette giver også mulighed for en lige stor del af stråling , der skal leveres til alle dele af tumoren med ingen portion bliver overdosis eller ubesvarede . Eftersom hele tumoren behandles på én gang , kan en hel behandlingsforløb blive afsluttet i en behandling , hvis lægen vælger at gøre det .

Novalis behandlinger kan også gives i fraktioneret doser , hvilket betyder behandling kan spredes over tid . Dette er til gavn for patienter med tumorer i hjernen eller i nærheden af kranienerver , hvor risikoen for skader på raske væv er høj .

Processen


Novalis behandlinger er hurtig og smertefri . Hele proceduren kan gennemføres i en enkelt morgen . Lægen vil tage scanninger af svulsten første til at bestemme sin præcise placering og derefter beregne behandlingsplan . Selve behandlingen tager omkring 30 minutter, så normale aktiviteter kan genoptages .

strålebehandlinger arbejde ved at dirigere højenergi- bjælker i tumoren . Dette forstyrrer DNA inde i kræftcellerne , og får dem til at dø . Målet er, at tumoren til at stoppe voksende og i sidste ende skrumpe ind og blive absorberet af kroppen . Denne proces kan tage flere måneder . Ifølge University of Arizona Medical Center , kan det tage op til seks måneder til at måle ændringer på tumor scanninger .

Indikationer for Novalis


Novalis strålebehandlinger til tider kombineret med andre former for kræftbehandling , såsom kirurgi og kemoterapi . I nogle tilfælde kan Novalis behandlinger gives alene , afhængig af hvilken type kræft der behandles, og hvor tumoren er placeret . Tumorer , som engang blev anset uhelbredelige på grund af deres beliggenhed nær kritiske dele af hjernen kan nu behandles med Novalis stråling .

Side Effects

Bivirkninger er normalt minimal med Novalis strålebehandling . Ifølge University of Texas School of Medicine , er der ingen ardannelse og lille risiko for infektion . Umiddelbart efter behandling kan der være nogle svimmelhed , hovedpine eller træthed . UCLA Medical Center opfordrer forsigtighed i brugen af strålebehandling med små kræftpatienter , da der kan være en risiko for stråling-induceret kræft udvikler senere i livet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------