Position: sygdoms > 5 >

forebyggelse og behandling for kræft i bugspytkirtlen

   Kræft i bugspytkirtlen påvirker bugspytkirtlen , et organ fandt bag maven . Dette orgel udskiller hormoner , som insulin , der hjælper regulere blodsukkeret og enzymer , der hjælper kroppen fordøje maden . Nogle af symptomerne på kræft i bugspytkirtlen er gulsot , ryg eller mavesmerter , træthed og vægttab . Det er muligt at forebygge eller behandle kræft i bugspytkirtlen , men sygdommen er ofte vanskelig at diagnosticere i den tidlige stadier

Kirurgi


Kirurgi . er kun muligt, hvis kræften findes udelukkende i bugspytkirtlen . Under operationen for kræft i bugspytkirtlen , som regel læger tegne en del af eller hele bugspytkirtlen . Hvis kræften har spredt sig til områder tæt på bugspytkirtlen , de undertiden fjerne en del af bugspytkirtlen , mave , tyndtarm , lymfeknuder , galdeblæren og galdegang under en operation kaldet Whipple procedure . Denne operation er færdig , når kræften findes i hovedet af bugspytkirtlen .

En anden kirurgisk procedure for kræft i bugspytkirtlen omfatter fjernelse af tumorer fundet i halen og krop i bugspytkirtlen . Læger kan også tage ud milten under denne operation . Andre operationer for kræft i bugspytkirtlen er den samlede gastronomi , hvor maven er befriet lever opstandelse , hvor en del eller hele leveren er taget ud . og cryosurgical ablation , hvor væv er frosset til at dræbe kræftceller

Therapy


Kemoterapi er en fælles behandling for mennesker med kræft , som enten er lokalt fremskreden eller udbredt . Lokalt avanceret betyder , at kræften har spredt sig til nærliggende væv , lymfeknuder og organer , men ikke til fjerne dele af kroppen . Udbredt betyder , at kræften har bredt sig til hele lymfesystemet og blodbanen . Kemoterapi er en form for terapi , hvor patienterne får medicin oralt eller intravenøst , der er beregnet til at dræbe eller krympe kræft celler i bugspytkirtlen og andre dele af kroppen . Under kemoterapi for kræft i bugspytkirtlen , er patienter får intravenøs injektioner af kemoterapi narkotika , såsom Gemcitabin Erlotinib og /eller Capecitabine .

Mennesker med lokalt fremskreden pancreascancer , har ofte givet strålebehandling i forbindelse med kemoterapi . Strålebehandling anvender high- powered stråler til at dræbe kræftceller og /eller holde dem i at vokse. Denne terapi er undertiden anvendes til at mindske smerter eller mave- problemer , at mennesker med kræft i bugspytkirtlen erfaring som følge af en blokering i galdegang eller tyndtarmen . Der er to typer af strålebehandling , at mennesker med kræft i bugspytkirtlen er givet , ekstern strålebehandling eller brachyterapi . Under ekstern strålebehandling , sender en enhed med høj stråle stråler ind i kroppen . Brachyterapi indebærer, at der radioaktivt materiale i kroppen i nærheden af kilden til kræft .

Forebyggelse


Der er en række måder, som folk kan forebygge kræft i bugspytkirtlen i at udvikle . Folk, der er mest udsat for risiko for kræft i bugspytkirtlen , er dem, der ryger , er overvægtige eller svært overvægtige , har en familie historie af kræft i bugspytkirtlen , har gener eller medicinske tilstande , der gør dem mere modtagelige for kræft , er i deres 70'erne eller 80'erne , og /eller er sort . Folk kan sænke deres risiko for at få sygdommen ved rygestop og opretholde en sund vægt gennem kost og motion . Der er en række stoffer , der hjælper folk til at holde op med at ryge ved at kontrollere abstinenser , herunder nikotin tyggegummi , inhalatorer og patches og receptpligtige piller . De, der er overvægtige eller fede bør forsøge at tabe en sund mængde vægt hver uge , hvilket er omkring en eller to pounds . Det er muligt at gøre dette ved at spise en velafbalanceret kost , som bør omfatte en række frugter , grøntsager og fuldkorn , og udøver regelmæssigt . Det er bedst at starte ud ved at gøre aerobe øvelser , såsom vandreture, svømning eller cykling , for omkring 20 minutter hver anden dag og arbejde op til at udøve i ca 30 minutter , fem dage om ugen eller mere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------