Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af tidlige stadium brystkræft ?

   Brystkræft er en kræft , der danner i vævet i brystet . Brystkræft er den hyppigste kræftform oplevet af kvinder . I de senere år har man gjort store fremskridt i påvisning og behandling af brystkræft . For kvinder , der får diagnosen tidligt , når deres brystkræft er i fase 0 eller 1 , på fem års overlevelse er ca 100 %

Prognose


I dag, med rutine kræft screeninger som mammografi og brystkræft ultralyd rutinemæssigt sorteret efter praktiserende læger , næsten alle brystkræft er fundet i de tidlige stadier i USA . En behandling for tidlig fase brystkræft er normalt fjernelse af svulsten og forebyggelse af tilbagevenden af kræft .

lumpectomy


En lumpectomy er en bryst spare operation , der er gjort for at fjerne tumoren uden fjerne hele brystet . Det kan gøres for tidligt kræft, er indkapslet og har ikke invaderet omkringliggende væv . Kan du opleve nogle ændringer i form af brystet , men dette bør ikke være for mærkbar . Du vil have smerter i det område, som indsnit , men dette bør gå væk i tide . Lumpectomies er ofte efterfulgt af en kort kur med stråling eller kemoterapi bare for at være sikker alle kræftceller er blevet fjernet eller ødelagt .

Delvis Mastektomi


I en delvis mastektomi del af brystvæv og tilstødende lymfeknuder fjernet . Denne type operation vil ændre formen på brystet , men dette kan monteres med rekonstruktionskirurgi , der er gjort efter alle kræftbehandling er færdig . En delvis mastektomi er altid efterfulgt af et kursus af kemoterapi eller strålebehandling , og dets varighed bestemmes af mængden af væv , der var involveret .

Radikal mastektomi

En radikal mastektomi er en operation , hvor alle de brystvæv og tilstødende lymfeknuder fjernes . Brystvorten vil blive fjernet , og du vil stå tilbage med et fladt område , hvor brystet plejede at være . Denne type kirurgi er ikke altid at være færdig med tidlige stadium brystkræft , men anbefales til kvinder, der tidligere har haft brystkræft fjernet , eller som har en stærk familie historie af sygdommen . Efter den kirurgiske område er helet , kan du få brystrekonstruktion operation . Brystet vil aldrig føles som det plejede, men du vil se mere normale .

Hormonelle og anden terapi

hormonbehandling er undertiden bruges til at skrumpe en bryst tumor , før den er fjernet, og det er også bruges til at hjælpe undgå visse former for brystkræft , der er hormon-udløst . Der er også flere lægemidler med henblik på at kontrollere afkast af kræftceller . Disse er specifikke for den type kræft du har , og bestemmes af din onkolog .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------