Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan beregne din kræftrisiko

  Ingen er immun over for kræft . I USA , påvirker kræft omkring halvdelen af alle mænd og næsten en tredjedel af kvinderne , ifølge den amerikanske Academy of Family Physicians . Din risiko for at udvikle kræft afhænger af en række risikofaktorer , hvoraf nogle kan forebygges . Beregne din kræftrisiko vil gøre dig i stand til at foretage ændringer i din livsstil for at sænke din risiko for kræft og vil hjælpe din læge med at udvikle en cancer-test tidsplan for at fange maligne forandringer i kroppen så tidligt som muligt .
1
Find ud af om du har en familie historie af kræft . . Nogle typer af kræft opstår oftere på visse familier , der peger på en mulig genetisk link . Risikoen for at udvikle modermærkekræft , brystkræft , prostatakræft , kræft i æggestokkene og tyktarmskræft er højere , hvis du har en positiv familiær disposition for en eller flere af disse kræftformer .
2 .
Beregn effekter din livsstil har på din kræftrisiko . Brug af tobak , overdreven indtagelse af alkohol, dårlig kost og en stillesiddende livsstil alle øger risikoen for at udvikle kræft , ifølge National Cancer Institute . The American Cancer Society advarer om, at cirka en ud af tre kræftdødsfald er relateret til forebygges faktorer som fedme og manglende motion .

3 .
Overvej din alder . National Cancer Institute , at aldring er den vigtigste risikofaktor for at udvikle kræft , med de fleste kræftformer , der forekommer i de 65 år eller ældre .
4 .
Bestem virkningerne af tidligere og igangværende eksponering for solens ultraviolette stråler ved beregningen din risiko for kræft . Alvorlige forbrændinger i barndommen har en betydelig effekt på huden kræftrisiko , men folk i alle aldre skal beskytte sig mod de skadelige virkninger af solen ved at bære solcreme og undgå langvarig udsættelse for sol .
5 .

Spørg din læge , hvis du har en øget risiko for kræft på grund af infektion med visse vira og bakterier . Humant papillomvirus , hepatitis B og C , Epstein-Barr virus , human T-celle leukæmi /lymfom virus , Helicobacter pylori bakterien , HIV og human herpes virus 8 er alle forbundet med en øget risiko for kræft .
6 .
Har din hormonniveauer testet og fortæl din læge , hvis du eller din mor tog DES , en form for østrogen gives til amerikanske gravide kvinder mellem 1940'erne og 1971 . Kvinder , der tog DES og deres døtre , kan være mere tilbøjelige til at udvikle visse kræftformer i bryst og livmoderhalsen . Under hormoner i overgangsalderen kan øge risikoen for brystkræft hos nogle kvinder .
7 .
Factor i miljømæssige risikofaktorer , såsom udsættelse for asbest , nikkel , benzen , benzidin , vinylchlorid , cadmium og ioniserende stråling . Visse kræftformer er mere tilbøjelige til at udvikle i disse med udsættelse for disse stoffer , især hvis eksponeringen fandt sted over en længere periode .

8 .
Diskuter alle dine risikofaktorer med din læge . Sammen kan du bestemme din samlede risiko for at udvikle kræft , finde ud af om du har en øget risiko for en bestemt type kræft, og udarbejde en plan for at fange eventuelle kræft på et tidligt tidspunkt-. når de er mest behandles

gode råd og advarsler


 • National Cancer Institute , at mindst 180. 000 mennesker i USA dør af tobaksrelaterede kræftformer hvert år .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------