Position: sygdoms > 5 >

hvordan rygning påvirker din vejrtrækning ?

  

Chemicals


Rygning kan forårsage store vejrtrækningsproblemer . Cigaretter indeholder tobak , nikotin og mere end 4. 000 andre kemikalier , de fleste som er skadelige for dit helbred . Tobaksrøg indeholder benzen , en kulbrinte fundet i kul og olie . Også findes i røgen , er formaldehyd , ammoniak , acetone og tjære . Formaldehyd er en meget giftig kemikalie, som er anvendt i bevarelsen af døde kroppe. Ammoniak er faktisk anvendes som aroma i cigaretter , da det frigiver nikotin fra tobak . Det er også brugt i rengøringsmidler . Acetone er et kemisk opløsningsmiddel , mest brugt som neglelakfjerner . Endelig er tjære anvendes til tagdækning og andre byggevarer . Denne tjære er deponeret og bliver i rygerlunger . Alle disse kemikalier findes i toksiske husholdningsartikler og når indåndes , forårsage store vejrtrækningsproblemer.

KOL


Disse kemikalier kan medføre flere forskellige åndedrætsbesvær. En alvorlig sygdom forårsaget af rygning er kronisk obstruktiv lungesygdom . KOL består af kronisk bronkitis og emfysem , som tilsammen blokerer luftstrømmen ind i dine lunger og gør det vanskeligt at trække vejret . Symptomerne på KOL ikke begynder at forekomme indtil massiv lungeskade allerede er sket . Emfysem er en tilstand, hvor luftsække i slutningen af små luftveje gradvist ødelagt . Den sygdom er karakteriseret ved en stakåndethed , hvæsende vejrtrækning, trykken for brystet , en nedsat evne til fysisk aktivitet , tab af appetit og vægt , og træthed .
Den anden halvdel af KOL er kronisk bronkitis . Kronisk bronkitis opstår, når der er en konstant irritation af lungerne , som regel fra kemikalier i cigaretrøg . Symptomerne på denne sygdom omfatter en hoste , der bliver værre i morgen eller i fugtigt vejr , produktion af gule slim , åndenød , træthed og hyppige luftvejsinfektioner.

Lung Cancer


Rygning er den hyppigste årsag til lungekræft kræft , en potentielt dødelig sygdom , der forårsager svulster i lungerne . Lungekræft er helt forebygges , ved at holde op med at ryge. Normalt symptomer når sygdommen er fremskreden , gør lungekræft svært at fange . Disse symptomer omfatter hvæsen , hosten blod op , træthed , brystsmerter , åndenød og hæshed . Rygning forårsager lungekræft , fordi de kemikalier skader cellerne denne linje lungerne . Normalt , din krop er i stand til at reparere disse celler , men med langvarig udsættelse for cigaretrøg , cellerne ikke er i stand til at holde trit med de skader og kan begynde at opføre sig uregelmæssigt . Dette medfører tumorer til at vokse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------