Position: sygdoms > 5 >

levetiden for metastatisk brystkræft

   Levealder statistik for metastatisk brystkræft er ikke særlig høje , da dette er den mest avancerede stadium af brystkræft . Udvidelsen af kræft og deraf følgende symptomer varierer fra person til person . kan dog tilgængelige behandlinger hjælpe en patient føler sig mere komfortabel og leve længere

Fakta


Metastatisk brystkræft kaldes også avancerede eller fase IV brystkræft . I sådanne tilfælde har kræften spredt sig fra brystet til andre dele af kroppen . På dette stadium , er en patients liv sandsynligvis forkortes som følge af kræft .

Ekspansion


Metastatisk brystkræft ofte hurtigt spreder sig til knogler og organer , såsom lever og lunger . Tilbagefald fra tidligere behandling kan resultere i metastatisk brystkræft . Imaginis hedder det, at 25 procent af kvinderne i fremskredent stadium af brystkræft har cellerne spredt sig til knoglerne , to tredjedele oplever ekspansion i leveren , og dem, der dør , omkring 70 procent har haft kræft overtage lungerne . Andre kropsdele, der metastatisk brystkræft kan udvides til at omfatte hjernen , knoglemarv , øjne , æggestokke og rygmarven.

Symptomer


Symptomer på metastatisk brystkræft varierer , afhængigt af udvidelse af kræft til andre dele af kroppen . De kan omfatte smerter i knogler, manglende appetit , svær hovedpine , åndedrætsbesvær og hurtig vægttab . Men sådanne symptomer er ikke forbeholdt metastatisk brystkræft . Hvis de er relateret til denne form for kræft , er det normalt vejledende , at brystkræft er godt fremme i kroppen .

Behandling

Da dette stadium af brystkræft er så fremskreden , at behandling fokuserer på at udvide og forbedre en kvindes livskvalitet snarere end at bekæmpe kræft . En almindelig form for behandling er med anti-cancer medicin eller kemoterapi hele kroppen . Ifølge imaginis. com har forskning vist, at nogle kvinder , der gennemgår kemoterapi kan opleve en længere levetid , mens andre ikke er berørt overhovedet . Strålebehandling anvendes på specifikke pletter på kroppen , såsom en orgel , i et forsøg på at bremse kræftcellen progression og til at lindre patientens smerter . Men denne form for behandling ikke anvendes ofte, som metastatisk brystkræft spreder hurtigt i hele kroppen og er ikke eksklusivt til et område .

Prognose

Ifølge imaginis. com , omkring 16 procent af kvinderne overlever metastatisk brystkræft og 20 procent overlever i mindst fem år efter diagnosen . Selv om disse statistikker kan se skræmmende , de er en modsætning til den gængse opfattelse , at metastatisk brystkræft er en instant killer . Men , tidlig påvisning er stadig nøglen til at undgå dette stadium af brystkræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------