Position: sygdoms > 5 >

lungekræft symptomer & kur

   Lungekræft , også kendt som bronchogenic karcinom , er en form for kræft er karakteriseret ved ukontrolleret vækst af celler til stede i væv foring lungerne . Kræft kan dog sprede sig til andre dele af kroppen også . Ifølge World Health Organization ( WHO ) , lungekræft er den væsentligste årsag til dødsfald på verdensplan for både mænd og kvinder , som tegner sig for næsten 1,3 millioner dødsfald årligt . The American Cancer Society anslår, at de fem-års overlevelse og helbredelse satser er omkring 15 til 20 procent , men kan mere end 40 procent af tilfældene være forebygges og helbredes , hvis sygdommen diagnosticeres tidligt og behandles effektivt .

Stages


Lungekræft sager er generelt inddeles i fire faser-fase 1 , 2 , 3 og 4-dette varemærke . hvor meget kræften har spredt sig i kroppen . I fase 1 , er kræft lokaliseret over en lille del af lungerne . I fase 2 , er de lymfeknuder der oftest rammes af kræft . I fase 3 , er hele den lunge beskadiget som følge af kræft . I fase 4 , spreder kræft til både lunger og på tværs af forskellige kropsdele .

Symptomer


Åndenød , åndedrætsbesvær , hoste , smerter i nærheden af brystregionen , hæshed af stemmen , hvæsen og træthed er nogle af de mest almindelige symptomer ofte forbundet med patienter, der lider af lungekræft . Men i nogle få alvorlige tilfælde , patienterne også udvikle visse symptomer som udledning af blod , mens hoste , og hævelse af ansigt og hals regionerne .

Årsager


Ifølge Mayo Clinic , rygning og indånding af passiv rygning er de mest bemærkelsesværdige faktorer , der fører til lungekræft i omkring 90 procent af alle tilfælde på verdensplan . Tobaksrøg indeholder visse kræftfremkaldende stoffer kendt som kræftfremkaldende , der skader cellerne i lungerne og dermed øge sandsynligheden for at udvikle lungekræft . Nogle af de andre fælles faktorer, der forårsager lungekræft omfatte have en familie historie af sygdommen , udsættelse for kemikalier og stoffer som asbest eller chrom og overdreven indtagelse af alkohol .

Behandling

Diverse behandlingsmetoder , såsom kirurgi , er strålebehandling og kemoterapi , som ofte anvendes til behandling af patienter ramt af lungekræft . Behandlingsmuligheder generelt afhænger af hvor langt kræft har spredt sig , og væksten i kræftcellerne , og dermed behandlingen vil variere betydeligt fra den ene patient til den anden .

Kirurgi

Kirurgi er en af de mest almindeligt behandlinger former i patienter med lungecancer . I den kirurgiske procedure er ramt, og beskadigede del af lungen fjernes fra kroppen med henblik på at stoppe yderligere spredning af kræft . Men i alvorlige og sjældne tilfælde, hvor der kræft spreder hele lungen , kirurger fjerne hele lungen , så man kan undgå spredning af kræftcellerne

Stråleterapi

Strålebehandling , også kendt som strålebehandling , er en behandling , i hvilken form for kræft svulster eller celler befinder sig i lungerne udsættes for kraftige energi stråler ( oftest X-stråler ), således at ødelægge kræftcellerne og forhindre deres udbredelse og yderligere vækst .

Kemoterapi

Den kemoterapi metode bruger anti-cancer medicin for at dræbe dem . De lægemidler administreres peroralt eller intravenøst som de hjælper i skader kræftceller ved at afskære deres blod omløb . Proceduren er generelt fortsat i en periode på omkring to til tre måneder , med små pauser imellem , med henblik på helt at ødelægge ondartede celler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------