Position: sygdoms > 5 >

permanent kemoterapi bivirkninger

   Kemoterapi, levering af narkotika til at dræbe kræftceller , skaber mange uønskede bivirkninger . De fleste af disse bivirkninger som kvalme , træthed og hårtab er ikke-livstruende og løse , når behandlinger er afsluttet . Der er nogle bivirkninger dog , at kan være permanent. Det er grunden til din behandling muligheder bør drøftes grundigt med din læge

Bone Tab


Pre-menopausale kvinder kan opleve et tab . af knogletæthed , svarende til hvad der sker i løbet af overgangsalderen . Æggestokkene producerer hormoner , der bidrager til at opretholde stærke knogler . Visse typer af kemoterapi behandlinger kan påvirke dette hormon produktion , så dine knogler risiko for at udvikle osteoporose , eller tyndere knogler . Selv hormonniveau kan vende tilbage til normal efter behandling , kan knogletæthed ikke blive returneret til det normale niveau .

Heart Skade


Nogle kemoterapi narkotika kan beskadige hjertemusklen gør det mindre effektivt at pumpe blodet gennem kroppen . Denne tilstand kan føre til en ophobning af væske og i sidste ende føre til hjerteinsufficiens . Skilte skal være opmærksom på bl. a. hævelse af hænder eller fødder , åndenød , tør hoste og uregelmæssig puls .

Infertilitet


Cellerne i det reproduktive system er hurtigt delende , betyder, at de er sårbare over for mange af de kemoterapi agenter . For mænd , kan de dele af kroppen , der producerer sædceller , og sædceller selv være permanent påvirket af kemoterapi behandlinger . Afhængigt af det stof, du skal gives , kan Deres læge anbefale, at du fryse nogle af din sæd , hvis du ønsker at få børn i fremtiden .
For kvinder , kan æggestokkene blive permanent beskadiget af kemoterapi . Æggestokkene producerer hormoner afgørende for en kvindes fertilitet og sexlyst , som betyder, at disse funktioner er berørt. Især for kvinder over 30 får behandlinger , kan deres æggestok funktion ikke vende tilbage til normal efter behandlinger og kemoterapi kan få dem til at opleve tidligt i overgangsalderen .

lungeskade

Visse kemoterapi narkotika , ligesom bleomycin , kan forårsage skade på lungerne . Dem, der ryger og dem , der er fyldt 70 er på et højere risiko for permanent lungeskade . Skade på lungerne kan forårsage åndenød , tør hoste og feber . Hvis du bemærker ændringer i din vejrtrækning , underrette Deres læge, da stoppe behandlinger forud for lungerne udvikle arvæv kan vende skade .

Hørenedsættelse

Kemoterapi narkotika , hyppigst cis-platin , kan forårsage tinnitus , som er en unormal støj i øret . Selv om det ofte er omtalt som en " ringning " fornemmelse i øret , kan det også være en hvæsende , pibende eller brusende lyd . Der findes ingen specifik behandling for tinnitus , og det kan føre til høretab .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------