Position: sygdoms > 5 >

prostatakræft brachy terapi

   Brachyterapi er en procedure , hvor radiative frø er implanteret direkte ind i prostata cancer celler for at formindske tumorer . Meget af den succes, denne terapi afhænger af en mands alder , typen af tumor og den ekspertise af strålingen onkolog . Som en effektiv behandling af lokaliseret prostatacancer , har brachyterapi vist signifikant positive resultater , men det er vigtigt for patienten at afveje fordele og ulemper og bivirkninger af alle potentielle kræftbehandling muligheder

Historie


Efter opdagelsen af X-ray i 1895 og radioaktivitet i 1896 , begyndte Marie og Pierre Curie forskning i potentielle anvendelse af stråling til destruktion af kræftceller . Oprindelsen af brachyterapi blev dannet , når det i 1901, Pierre foreslog , at indsætte radiative forbindelser til tumorer kan forårsage kræft at skrumpe . Desværre parret blev det første offer for den alarmerende bivirkninger forbundet med stråling .

Arbejdet var ikke til at være forpurret , dog for i 1905 den første brachyterapi procedure udført på patienter blev foretaget på Curie Instituttet i Paris og på St. Luke 's Hospital i New York . Dr. Hugh Hampton Young fra John Hopkin 's University var den første til at praktisere brachyterapi specifikt for prostatakræft . Disse tidlige fri hånd forsøg på udsåning resulterede i midlertidig fritagelse for kræft , men omkostningerne ved stråling skader på patienter og sundhedsarbejdere var høje .

Fascineret af lovende forskning i 1970'erne , brachyterapi blev mere populær som en behandlingsmulighed . På trods af de høje forventninger , så de følgende to årtier dystre succesrate , og i virkeligheden , anførte yderligere undersøgelser at brachyterapi vist ikke bedre resultater end vågent vente .

traditionelle behandling


Tre uger før implantation , en række forsøg er truffet for at bestemme mængden og placeringen af frø , der skal placeres . På dagen for den procedure , er en epidural eller spinal anæstesi administreres . En metal skabelon er placeret mellem pungen og endetarmen , og hule nåle indsættes i huller , der fører til prostata . De radioaktive frø er guidet gennem ultralyd i nåle og faldt ind i kræftceller . Afhængig af den dosis af radioaktivt materiale, frøene kan vare måneder målrette kræft mens det nærliggende område uskadte .

højdosis Rate ( HDR ) Behandling


Mens brachyterapi normalt anvendes til mindre , lokale kræft , høj-dosishastighed ( HDR ) behandling har haft succes på meget store tumorer . Tilnavnet Andy Grove metode , efter at Intel medstifter , der valgte denne fremgangsmåde for hans egen kræft , involverer HDR placering af kraftige strålingsdoser ind i prostata ved hjælp af tynde rør .

Fordele

Convenience er den primære fordel ved brachyterapi . Du behøver ikke et kateter , som du gør med kirurgi , og det er normalt en samme dag behandling med minimale smerter .

Ulemper

Brachyterapi er ikke en mulighed for kræft , der har spredt sig ud over prostata . Kortsigtede bivirkninger omfatter diarré , rektal smerte, urininkontinens , tarmproblemer og impotens . Behandlingen frarådes , hvis du bor eller arbejder med små børn , gravide kvinder eller ældre .

Side Effects

Op til 10 procent af mændene oplever en pludselig manglende evne til at tisse kræver lang tids brug af et kateter . Stråling urethristis , en tilstand forårsaget af ophobning af stråling , der fører til smertefuld vandladning , blødning , brændende på spidsen af penis , og lavere mavesmerter , er blevet rapporteret i 20 til 40 procent af patienterne .

De fleste mænd er beskæftiget med seksuelle bivirkninger af brachyterapi , og nyheden er ikke god . Miniaturisering af prostata ved implantater reducerer sædafgang . Nogle mænd oplever smertefuld ejakulation , og naturligvis , evnen til at blive far til et barn er tabt efter behandlingen . Hertil kommer , viste en fem-årig undersøgelse foretaget af Memorial Sloan-Kettering , at op til 53 procent af mændene lider af erektil dysfunktion efter behandlingen .

fremtid

En mere præcis procedure , hvorved en real -time computer leverer dosisfordeling , er i begrænset omfang . Med større nøjagtighed skulle komme en reduktion i urin og afføring bivirkninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------