Position: sygdoms > 5 >

C-vitamin & forebyggelse af kræft

   C-vitamin har længe været udråbt som den fælles forebyggende for en almindelig forkølelse , men måske vi har været undervurderet denne slik-lignende tyggetabletter vitamin . En broccoli tærte og frisk frugtsalat , der blev kronet med et glas kølig appelsin juice lyde velsmagende , men ifølge Forebyggelse Magazine dette vitamin C-madpakke er mere end det . C-vitamin er en " potentielt potent beskyttelse mod kræft . "

hvordan C-vitamin virker


Vitamin C er en Antioxident det. er i stand til at neutralisere frie radikaler , molekyler , der kan skade en celles membran og genetiske materiale . Frie radikaler kan ske som følge af befolkningens aldring eller påvirkning af kræft-fremme toksiner . C-vitamin kan også hjælpe regenerere vitamin E, som ikke kun beskytter cellerne mod skader , der fører til kræft , men forstærker immunsystemet så godt.

Ud over at neutralisere frie radikaler , C-vitamin hjælper neutralisere kræft-forårsager nitrosaminer , som er produceret under fordøjelsen af nitrit og nitrat , konserveringsmidler fundet i kød og grøntsager .

Det amerikanske Department of Agriculture og National Cancer Institute basere deres anbefalinger for indtagelse af fem portioner frugt og grøntsager dagligt om dokumentation for, at C-vitamin kan reducere alle former for kræft .

Mave


Beviser er slående , at C-vitamin har en betydelig beskyttende effekt for kræft i maven , spiserør , mundhule og bugspytkirtel . Indtag fra 80 til 110 mg synes at være en fordel.

Lunger


Et langsigtet studie af 870 mænd taget over en periode på 25 år viste, at de , der forbruges mere end 83 mg C-vitamin om dagen havde en 64 procent mindre risiko for lungekræft end dem , hvis indtagelse ikke overstige 63 mg dagligt .

A New Orleans undersøgelse viste, at mennesker, der tager mere end 140 mg dagligt , svarer til to appelsiner , havde halvdelen af risiko for lungekræft end dem , hvis indtagelse var mindre end 90 mg .

Livmoderhalskræft

Ifølge en undersøgelse foretaget i Latinamerika , hvor livmoderhalskræft er ekstrem høj , kvinder, der forbruges mere end 314 mg C-vitamin dagligt havde 31 procent mindre risiko for at få livmoderhalskræft end de , der forbruges halv dette beløb .

Kræftbehandling Centers of America anbefaler at tage 250 til 1. 000 mg vitamin om dagen , fortrinsvis via fødevarer , ikke kosttilskud , da der er tegn på, at den anti-cancer effekt af vitamin C- rige fødevarer er stærkere end vitamin selv .

Breast Cancer

En gruppe præmenopausale kvinder med familie historie af brystkræft er blevet undersøgt af en nylig Nurses ' Health Study . Patienter , der spiste 205 mg daglig C-vitamin gennem fødevarer fandtes at have en 63 procent lavere risiko for brystkræft end dem, som indtog kun en tredjedel af den daglige dosis .

I en anden undersøgelse udført af det svenske Mammografi afgangsårgang, overvægtige kvinder, der tog 110 mg C-vitamin dagligt havde en 39 procent nedsat risiko for brystkræft sammenlignet med dem , der forbruges bare 31 mg .

Selv større undersøgelser er ikke entydige , en lille undersøgelse fra University of California , Berkeley , fandt , at kvinder med mindst mulig risiko for brystkræft forbruges omkring 300 mg C-vitamin , svarende til omkring tre glas appelsinjuice .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------