Position: sygdoms > 5 >

Hvad er tegn og symptomer på testikelkræft ?

   Ifølge den amerikanske Cancer Society , gør testikelkræft kun udgør omkring 7. 000 til 8. 000 tilfælde af indberettede kræft hvert år , men at antallet er stigende . Testikelkræft er væksten af kræftceller i den mandlige testiklerne . Betingelsen er normalt diagnosticeres ved hjælp af en fysisk undersøgelse , og resultaterne af en billeddannelse test som en MR-scanning eller en ultralydsscanning . Blodprøver bruges også . Behandlingsmuligheder omfatter operation for at fjerne de berørte testikel , eller strålebehandling

Du skal bruge: .
computer med internetadgang .

hormonniveauer


Testikelkræft kan i sjældne tilfælde give anledning til en stigning i hormon niveauer af den person , der lider af det . Et af symptomerne på denne stigning i hormoner er en stigning i bryst størrelse , og en ømhed på brysterne . Brysterne kan udvikle en følsomhed over for berøring , og der kan være en smertefuld følelse hver gang der er fysisk kontakt med brysterne .

Selvprøvelse


Læger anbefaler , at alle mennesker foretage en selvstændig undersøgelse mindst én gang en måned at afgøre, om de måtte have testikelkræft . En undersøgelse af testiklerne ved hjælp af pege- og tommelfinger kan afsløre hårde klumper på testikler , eller den kan afsløre andre abnormiteter i form af testiklerne . Disse er mulige symptomer på testikelkræft og bør rapporteres til en læge med det samme .

Smerter


Der kan være smerter forbundet med testikelkræft fundet i flere områder af underkroppen . Det mest oplagte sted at du ville føle smerte , er i testiklerne , eller i det generelle område i lysken . Men det smerter kan begynde at sprede sig til den nedre bughulen så godt, og det kunne endda nå op til den nedre del af ryggen . Der kan også være smerter i hofter eller nogen af leddene i bækkenpartiet .

Hævelse

Hævelser er også et almindeligt symptom på testikelkræft . Da betingelsen udvikler der kan være flydende opkrævning i testiklerne eller i pungen . Denne væske vil forårsage testiklerne og pungen til at svulme mærkbart . I nogle tilfælde hævelse kunne ledsages af smerte, og i andre tilfælde hævelse kunne smerte fri .

Bryst

Afhængig af, hvordan avanceret til testikelkræft er , eller hvor langt det har spredt sig , kan der være symptomer i andre dele af kroppen også . Du kan begynde at udvikle en vedvarende hoste , der ikke synes at gå væk , og dette kunne være ledsaget af brystsmerter . Du kan også opleve problemer med at fange din ånde , og du kan have lejlighedsvise svimmel magi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------