Position: sygdoms > 5 >

de 2 mest almindelige typer af brystkræft

   Ifølge National Cancer Institute , der omkring 90 % af kvinderne får brystkræft live i mindst fem år eller mere . Disse forbedrede statistikker tilskrives fremskridt i påvisning og behandling , og det faktum, at flere kvinder er der regelmæssig mammografi og andre screeningstest . Der findes flere typer af kræft , der har oprindelse i brystvæv , og visse typer er langt mere udbredt end andre

Fakta


Den mest almindelige form for brystkræft begynder i mælkekanalerne af brystet . Den anden mest almindelige type oprindelse i brystet 's lobules , eller kirtler , der producerer mælk . Disse er begge invasive --- eller infiltrerer --- kræft , hvilket betyder, at de spredes til andre dele af kroppen, hvis venstre ubehandlet . Andre typer af brystkræft er mindre almindelige .

Invasive duktalt carcinoma


Ifølge Mayo Clinic , cirka 70 procent af kvinder med brystkræft har invasiv duktalt karcinom ( IDC ) . Tumor , der føles som en klump , starter i mælken kanalen og derefter spreder sig til tilstødende væv . Hvis ikke fanget tidligt nok , kan IDC metastaserer , eller spredes gennem kroppen , med kræftceller , der via blodbanen og lymfesystemet .

Invasive Dråbeformede Carcinoma


I modsætning til IDC , invasive luftrør og ekstralobulære carcinom ( ILC ) gør særlige område af brystet føler udvidet. Med andre ord , vil du ikke føle en klump , som du ville med invasive duktalt karcinom . ILC tegner sig for 10 procent af tilfældene blandt kvinder med brystkræft , ifølge genetiske sundhed . Ligesom IDC , kan invasive luftrør og ekstralobulære karcinom metastaserer til andre områder af kroppen .

Tumor Grad

Når diagnosen er invasive ductal og luftrør og ekstralobulære karcinomer tildelt en af tre kvaliteter ved en patolog . Formålet med klassificering er at bestemme , hvordan deformerede den maligne ( kræft ) brystvæv er , sammenlignet med normale , raske væv . Behandlingsmuligheder afhænger af kvalitet. Vævet får karakteren 1 , hvis de underliggende celler stadig se lidt normal . En hældning på 2 er tildelt til væv celler , der begynder at kigge deforme . Grad 3 er tildelt den mest fremskredne stadier af IDC og ILC , hvor væv celler har mistet al normalitet , og er helt deforme .

Andre typer

Andre, mindre almindelige typer af brystkræft omfatter medullært karcinom , Paget 's sygdom og inflammatoriske brystkræft . Medullært karcinom tegner sig for op til 6 procent af brystkræft sager og er normalt forårsaget af genetiske faktorer . Paget 's sygdom udgør 3 procent af alle typer af brystkræft , og er koncentreret i brystet 's areola og brystvorten. Den inflammatoriske form tegner sig for op til 1 procent af brystkræft sager , og er kendetegnet ved en betændelse i brystet forårsaget af lymfekarsystemet blokering inde i huden .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------