Position: sygdoms > 5 >

former for kræft forbundet med sødemidler

   Folk bruger ofte kunstige sødestoffer eller sukker erstatninger til at reducere deres samlede kalorieindtag og støtte i vægttab . Diabetikere kan anvende en sukker alternativ , fordi det tilføjer en sød smag til mad uden at øge blodsukkeret . Den mulighed, at sødemidler kan fremkalde kræft har været genstand for talrige undersøgelser i løbet af de sidste tre årtier . Men , National Cancer Institute siger, at der er ingen konkrete beviser for, at nogen af de sødemidler forårsage kræft

Hvad er sukker Substiutes ?


Den kemiske eller naturlige ingredienser fundet i kunstige sødestoffer giver sødme af sukker med en brøkdel af kalorier. Da den variant for sukker erstatninger er mere koncentreret , at reel sukker , en meget mindre beløb er forpligtet til at imitere en smag , der svarer til sukker .

FDA-godkendte sødestoffer


The Food and Drug Administration har godkendt saccharin , aspartam , acesulfam kalium , sucralose , og neotam i brugen af lav-kalorie sødestoffer . FDA har også iværksat en " accepteret dagligt indtag " ( ADI ) for hver sukker erstatning . ADI er den maksimale daglige indtagelse anses for at være sikker uden at udgøre en potentiel sundhedsrisiko .

Saccharin og Kræft


Ifølge National Cancer Institute , undersøgelser af laboratorie rotter , der fandt sted i begyndelsen af 1970'erne positivt forbundet saccharin med udviklingen af blærekræft . På grund af resultaterne af den forskning , Kongressen beordret yderligere undersøgelser af saccharin og med et mandat , at alle fødevarer , der indeholder saccharin indeholde en advarsel om , at oplyste anvendelse af produktet kan være farligt for dit helbred .

NCI siger opfølgende undersøgelser på rotter har vist , når det tages i høje doser saccharin kan øge risikoen for urin blærekræft , især blandt hanrotter .

Men det NIC fortæller yderligere forskning , der specielt set på , hvordan et stof virker i kroppen tyder på, at saccharin-blære tilslutning gælder kun for rotter , ikke mennesker .

Aspartam og kræft

FDA godkendt aspartam som sukker erstatning i 1981 efter flere tests viste , at det ikke var årsag til kræft eller andre sundhedsmæssige problemer i forsøgsdyr .

Men ifølge NCI , spørgsmål om sikkerheden ved aspartam genopstået 15 år senere , da en rapport foreslået , at der kan være en sammenhæng mellem en stigning i antallet af menneskelige hjerne tumorer i USA siden aspartam hit markedet .

Yderligere analyser af statistikker fra NCI konstateret, at hjernen og centralnervesystemet kræftformer var på opsvinget otte år før aspartam blev godkendt af FDA .

NCI siger et andet laboratorium undersøgelse foretaget i 2005 konkluderede, at rotter, der fik meget høje doser af aspartam (svarende til drikkevand op til 2. 000 dåser af kost pop per dag ) var mere tilbøjelige til at lide af lymfom og leukæmi .

Men efter yderligere undersøgelse af sine data , bestemmes den NCI , at en høj indtagelse af drikkevarer, der indeholder aspartam ikke var forbundet med udvikling af kræft i hjernen lymfom eller leukæmi .

Acesulfamkalium , sucralose og Neotam

FDA gennemgået mere end 100 sikkerhedsundersøgelser af hver af disse sødemidler , herunder eventuel kræftrisiko , før de godkender de anvendes til konsum. Resultaterne af bjergene af forskning konkluderet, at der ikke er nogen beviser for, at disse sødestoffer forårsage kræft eller andre forhold , og derfor er sikkert at bruge af den almindelige befolkning .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------