Position: sygdoms > 5 >

forskellige former for hudkræft

   Hudkræft rammer millioner af mennesker hvert år , uden bekymring for etnicitet eller alder . De tre mest almindelige typer omfatter basalcellekarcinom , planocellulært karcinom og melanom . Med hudkræft er den mest almindelige form for kræft i Amerika , er det vigtigt at blive uddannet som til de forskellige typer , samt de måder , hvorpå hudkræft kan identificeres og forebygges

basalcellekræft


Basalcellekarcinom ( BCC ) , den mest almindelige form for hudkræft , påvirker de basale celler , der bebor det øverste lag af huden . Det er også den mest almindelige form for kræft generelt. Typisk er BCC skyldes overeksponering for sollys. Er dog set sjældne tilfælde af BCC skyldes udsættelse for andre kræftfremkaldende stoffer , samt komplikationer fra andre årsager til skader på huden , såsom forbrændinger og infektioner . BCC kan identificeres som en vedholdende øm , en rødlig plaster , en skinnende bump , en lyserød vækst eller en scarlike område .

planocellulært karcinom


planocellulært karcinom ( SCC ) , den anden mest almindelige hudkræft , påvirker Den pladecellekræft hudceller , som findes i de øverste lag af huden . Årsagerne til SCC omfatte dem , der forårsager BCC , samt hyppige Solariet brug , et svækket immunsystem og genetisk disposition . SCC kan typisk identificeres som en eczemalike eller wartlike område af huden , der kan bløde , når stødte . SCC kan også vises som en craterlike ondt med en crusted overflade .

melanom


melanom er den tredje mest almindelige form for hudkræft , og langt de dødeligste . Melanom sker inden melanocytter , pigment-producerende celler i huden . Faktorer , der er involveret i risikovurderingen for udvikling af melanom omfatter eksponering for solen , hudtype , i hvilket omfang muldvarpe er til stede og slægtshistorie . Melanom kan synes at være asymmetrisk , eller fraværende af farve ensartethed . Det kan også have ujævne kanter og være større end størrelsen på en blyant viskelæder . Hvis en plet på huden ændringer på nogen måde over tid , er der en chance for, at det kan være melanom .

Forebyggelse

Undgå solen i løbet af timer 10:00 og 16:00 vil forhindre udsættelse for solens mest skadelige stråler . Når solen er uundgåelig , bruge solcreme med en solbeskyttelsesfaktor ( SPF ) på mindst 15 , ifølge den amerikanske Academy of Dermatology . Desuden bør garvning og brugen af solarier undgås . Ideelt set bør selvangive undersøgelser skal udføres en gang om måneden . Rådfør dig med din læge for at fastsætte en passende frekvens både din selv- undersøgelser og huden kontrollerer din læge udfører .

Overvejelser

Mørkere-flået mennesker har større melanin i huden , der fungerer som en naturlig solcreme , selv om det giver ikke fuld beskyttelse . Dem med mørkere hud toner bør fortsætte med at træffe forebyggende foranstaltninger for at mindske risikoen for at udvikle hudkræft .

Ikke alle hudkræft er forårsaget af solen . Også det tidspunkt , hvor hudkræft er identificeret , er afgørende. Ifølge den Skin Cancer Foundation , " Den overlevelsesraten for patienter , hvis melanom opdages tidligt , er cirka 99 procent . Overlevelsesraten falder til 15 procent for dem med fremskreden sygdom . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------