Position: sygdoms > 5 >

hudkræft creme behandlinger

   Hudkræft er en form for kræft er karakteriseret ved unormalt formede vækster på huden , der typisk opstår som følge af en udvidet eksponering for solen. Hudkræft er yderst behandles , men kun hvis diagnosticeres og behandles tidligt . Der er en række behandlinger til rådighed til at behandle hudkræft , herunder et par topiske cremer , der anvendes til behandling af tidlige stadier hudkræft

Symptomer


Hudkræft normalt udvikler sig i et område , der har fået hyppig eksponering for ultraviolette stråler , selv om det kan dannes i områder , der generelt er omfattet. Symptomerne er generelt typespecifikke og omfatter : en lille bump ikke ulig en perle på ørerne , hals og ansigt eller en flad læsion , enten brun eller kødfarvet , på brystet eller ryggen ( basalcellekræft ), en rød knude , der er typisk firma eller en flad , sprøde læsion placeret på ansigt, ører , læber , hals , arme og hænder ( planocellulært karcinom ) , og mørk , misdannet læsioner eller mol , som kan danne overalt på kroppen ( melanom ) . Symptomer for de resterende typer af hudkræft variere ( Kaposis sarkom , Merkel celle karcinom , talgkirtelaktivitet karcinom ) , selv om disse former er ret sjældne . For en komplet liste over symptomer og flere oplysninger om korrekt diagnose , indebærer besøg SkinCancer. org .

Behandling


Behandling for hudkræft en blanding af behandlinger og operationer , ofte i kombination med strålebehandling og kemoterapi for alvorlige tilfælde . Der er dog et lille antal af aktuelle cremer , der kan ordineres til behandling af tidlige stadier hudkræft og forstadier til kræft læsioner . Ifølge Dr. Kevin Berman af HealthCentral. com , er der to vigtigste former for hudkræft cremer : 5- fluorouracil og imiquimod .

primært brugt som en intravenøs kemoterapi narkotika , 5- fluorouracil , virker ved at hæmme væksten og udviklingen af kræftceller . Markedsføres under navnene efudex og carac , det får huden til at blive rød og blive meget irriteret , som det virker.

Imiquimod , der normalt anvendes til behandling af kønsvorter , aktiverer immunforsvaret til at arbejde mere effektivt mod kræften . Det er markedsført under navnet Aldara , og ligesom 5- fluorouracil , huden irriterer og gør det rødt , mens det virker .

Begge disse stoffer anvendes primært til behandling af præ-planocellulært karcinom læsioner kendt som aktiniske keratoser og for tidlige basalcellekarcinomer . Når smerten ved kryoterapi ( indefrysning af læsioner off ) bliver for stor på grund af en øget mængde af læsioner , er disse cremer ofte udnyttes til at undgå de tilknyttede smerter . De cremer er typisk bruges overalt fra flere uger til flere måneder afhængigt af størrelsen og sværhedsgraden af læsionen . Varigheden af behandlingen vil i sidste ende afgøres af din læge , og hyppige opfølgninger bør planlægges til at overvåge dine fremskridt , fordi der er ingen måde at afgøre , om cremen er blevet effektiv uden en biopsi . Dette og alle andre overvejelser bør drøftes indgående med din læge , før benytter dette cremer som et alternativ til kirurgi eller andre behandlinger.

En anden form for behandling er kendt som en retinoid , der kan administreres i form af en tablet eller en aktuel creme . En almindeligt anvendte form for retinoid , der svarer til A-vitamin , er tretinoin , og det kan bruges til at behandle basalcellekræft , pladecellekræft og aktinisk keratose .

Forebyggelse


Den bedste måde at forebygge hudkræft er gennem brug af solcreme , som bør anvendes liberalt af mennesker, der tilbringer længere mængder af tid i solen. Dette betyder ikke at behandle kræft , men i stedet forhindrer skadelige ultraviolette stråler fra solen , skader huden og øger risikoen for kræft at udvikle sig. Brug en solcreme med en beskyttelsesfaktor på mindst 15 , og prøv og bruge solcreme , der indeholder titandioxid og mexoryl .

Solcreme skal anvendes omkring en halv time , før de går ud i solen for at ethvert område af huden , der er udsat for solen. Det bør tages op til fornyet anvendelse hver time eller deromkring , og især efter at gå svømning.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------