Position: sygdoms > 5 >

hvad er de behandlinger af fase 3 tyktarmskræft ?

   Der er tre delmængder af fase III tyktarmskræft : IIIA , IIIB og IIIC . I trin IIIA , har kræften vokset fra det inderste lag i tyktarmen ( slimhinden ) i de ydre lag ( de submucosa og muscularis propia ) . Der er også kræft i 2:59 lokal lymfeknuder . I trin IIIB , er kræft i alle lag af tyktarmen og i 2:59 lymfeknuder . I fase IIIC , har kræft vokset til alle tyktarmens lag og er i fire eller flere lymfeknuder . Behandlingen er den samme for alle tre delmængder .

Kirurgi


Trin III tyktarmskræft behandles ved operation . Operationen indebærer fjernelse af den kræft del af tyktarmen . Denne operation kaldes kolektomi . Da kræften er generelt for avanceret at være helt fjernes , kemoterapi og /eller strålebehandling kan følge operationen . Lymfeknuder kan også blive fjernet som en del af operationen . Ifølge Johns Hopkins Colorectal Center , kan lægen også undersøge maven og omgivende dele af fordøjelseskanalen at lede efter beviser på, at kræften har spredt sig.

Kemoterapi


Kemoterapi administreres efter en kolektomi med henblik på at dræbe eventuelle tilbageværende kræftceller . Der er fire forskellige primære kemoterapi , der anvendes til behandling af tyktarmskræft : FOLOX , 5- FU , leucovorin og capectibaine . Den FOLOX regime er en kombination af to af disse tre stoffer ( både 5-FU og leucovoroin ) , sammen med en tredje stof ( oxaliplatin ) .

stråling


Radiation kan være en mulighed som adjuvans eller neo-adjuverende behandling . Adjuverende behandling betyder, at strålingen er givet efter operation for at dræbe de resterende cancerceller . Neo-adjuverende behandling betyder, at strålingen er givet før operation . Dens formål er at dræbe cancerceller , så der er et mindre antal af dem . Dette vil øge chancen for at fjerne alle de kræftceller kirurgisk . Stråling kan også gives til folk, som ikke er sunde nok til at have foretaget en operation , som deres primære form for behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------