Position: sygdoms > 5 >

hvad er tamoxifen ?

   Tamoxifen er en pille indtages oralt for at forhindre en gentagelse af visse former for brystkræft hos både kvinder og mænd . Tamoxifen bruges også som en forebyggende foranstaltning for folk , der har høj risiko for brystkræft . Der er en række bivirkninger , samt supplerende ydelser til at tage Tamoxifen

Du skal bruge:
computer med internetadgang nu!

Bruger


Tamoxifen har været brugt siden . 1980'erne for at forhindre en gentagelse af brystkræft . I 1998 blev Tamoxifen det første lægemiddel , der skal godkendes af U. S. FDA for forebyggelse af brystkræft . Siden da har Tamoxifen ordineret som en forebyggende foranstaltning for mennesker , der har unormale celler i brystet , som undertiden fører til brystkræft ( duktalt carcinoma in situ ) , samt folk, der har høj risiko for at pådrage sig sygdommen .

Historie


Tamoxifen blev udviklet af ICI Pharmaceuticals og sælges under varemærket navne Nolvadex , Istubal og Valodex

Varighed og resultater


Tamoxifen ordineres sædvanligvis skal tages over en periode på fem år . som i august 202C forskning er ved at blive gennemført for at afgøre , om det er gavnligt at tage medicinen i en længere periode .

Undersøgelser har vist, at Tamoxifen reducerer brystkræft diagnosen højrisiko- kvinder med omkring 50 procent . Tamoxifen er i øjeblikket undersøgt til brug sammen med andre kræftformer også .

Sådan fungerer det

Mange typer af brystkræft er kendt for at feed ud af østrogen . Tamoxifen blokerer østrogen fra binding til celler i brystet , hvilket forhindrer i nogle tilfælde væksten af kræft . Det er grunden til Tamoxifen er mest effektiv for mennesker, der havde østrogen-relaterede brystkræft .

Der er en lille procentdel af mennesker, som ikke kan metabolisere Tamoxifen , og det er således ineffektivt for dem .

Age-baserede Fordele

Forskning har vist, at kvinder over 50 år til gavn for de fleste fra at tage Tamoxifen , mens kvinder under 40 år nyder mindst fordel . Dette kan være relateret til større mængder af østrogen i yngre kvinder . Når kvinder når overgangsalderen , omkring en alder af 50 , stoppe deres organer, der producerer det

Side Effects

Som med al medicin , kan brugerne opleve nogle bivirkninger, når du tager Tamoxifen . Disse bivirkninger omfatter grå stær , blodpropper , slagtilfælde og livmoderkræft , samt symptomer , der efterligner overgangsalderen , herunder hedeture og vaginal tørhed . På den positive side , kan tage Tamoxifen reducere risikoen for hjertesygdomme og knogleskørhed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------