Position: sygdoms > 5 >

hvad farve bånd repræsenterer former for kræft ?

   Mere end et dusin farver bånd er blevet brugt til at repræsentere så mange typer af kræft . Mange farver er symboler for en række andre sygdomme og årsager så godt, men nogle få står kun for de typer af kræft eller anvendes primært til dette spørgsmål

Pink og lilla


Den lyserøde bånd nemt er anerkendt som et symbol for bryst-kræft bevidsthed , selv om den også har repræsenteret andre ting , såsom barndommen kræft bevidsthed og biologiske forældre . Det store antal årsager repræsenteret af lilla bånd omfatter kræft i bugspytkirtlen , testikelkræft , kræft i skjoldbruskkirtlen og leiomyosarcoma . Selv om deres anvendelse er mindre udbredt , periwinkle og violet bånd anvendes til mavekræft bevidsthed og Hodgkins lymfom , henholdsvis , og ikke kendt for alle andre årsager .

Blues


Ligesom lilla bånd , blå bånd repræsenterer mange ting , og blandt disse er to typer af kræft , tyktarmskræft og endetarmskræft . Blå bånd anvendes også , især i Canada , som et symbol for et andet problem , der er relateret til kræft , anti-tobak og anti-passiv-røg bevidsthed . Lyseblå bånd repræsenterer prostatakræft , og som et alternativ til pink , børnekræft . Guld er endnu et alternativ farve til børnekræft . En halv snes årsager er symboliseret ved krikand bånd , blandt dem gynækologisk cancer , herunder livmoderkræft , kræft i æggestokkene og livmoderhalskræft . Også , primært i Asien og Pacific Islander samfund , men også lejlighedsvis i Amerika , er jade bånd forbundet med leverkræft , sammen med hepatitis B.

mørke farver


sammen med at være et tegn på sorg , sorte bånd er en symbol på melanom bevidsthed . Grå bånd kan være et tegn for kræft i hjernen . De typer af kræft og spørgsmål repræsenteret ved blå bånd kan alternativt være repræsenteret af brunt bånd , så de kan også være et symbol på tyktarmskræft , endetarmskræft og anti-tobak bevidsthed .

andre farver

En række andre farver anvendes til andre former for kræft , selv om de alle også repræsentere andre årsager . Orange bånd bruges til leukæmi og lymfom bevidsthed sammen med nyrekræft bevidsthed , mens de grønne også bruges til nyrekræft . Gule bånd er et symbol for blærekræft , hvide bånd er et symbol for knoglekræft , og perle bånd er et symbol for både lungekræft og lungehindekræft .

Lavendel

Mens mange andre farver står for bestemte typer af kræft , har lavendel været et symbol for den almene kræft bevidsthed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------