Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan beregne din risiko for brystkræft

  I Centers for Disease Control og Forebyggelse seneste optælling var næsten 200. 000 kvinder diagnosticeret med brystkræft i et år . Af disse kvinder , døde 41. 116 af sygdommen . Resten var mere heldige kvinder, der opdagede deres brystkræft i de tidlige stadier og overlevede . For at få en bedre idé om din egen risiko for at udvikle denne mere og mere almindelige sygdom , tage et kig på følgende trin

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!


1 .
Start med at skrive svarene ned på følgende spørgsmål : Har du haft brystkræft før ? Hvor gammel er du ? Hvad er din etnicitet eller race ? Hvor gammel var du på tidspunktet for din første menstruation ? Har du født et barn , og i bekræftende fald , hvor gammel var du i løbet af første fødsel ?
2 .

Komplet listen over de nødvendige oplysninger til at beregne din risiko for brystkræft ved at bemærke , hvor mange af dine nære slægtninge ( mor , søstre , døtre ) har haft brystkræft .
3 .

notere ned , om du nogensinde har haft en bryst biopsi , og i bekræftende fald , antallet af positive eller negative biopsier , du har haft , samt eventuelle bryst biopsier , som viste atypisk hyperplasi , en tilstand, hvor unormale endnu benigne celler udvikle sig i brystet .
4 .
Indtast de oplysninger, du har samlet ind i en online brystkræft-risikovurdering værktøj, som kan findes på forskellige anerkendte hjemmesider ( Se Resources . ) . Når du er færdig med at indtaste disse oplysninger , skal du klikke på den knap, der siger " Finish "eller " Næste " for at se din bryst-kræft-risiko vurdering. Normalt vil disse online-værktøjer giver din forventede levetid risiko for at udvikle brystkræft plus din risiko løbet af de næste par år .

5 .
Diskuter dine resultater med en læge , samt hendes personlige vurdering af din brystkræft risiko baseret på din sygehistorie , livsstil og andre detaljer.

gode råd og advarsler


 • Det er altid en god ide at tale med din læge om måder at reducere dit brystkræft risiko, såsom at få regelmæssig motion , afstå fra at ryge og spise sundt .
 • Stol ikke udelukkende på resultaterne af en online-risikovurdering værktøj til at bestemme din brystkræft risiko . Kun en læge eller sygeplejerske kan give dig en fuld brystkræft-risikovurdering .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------