Position: sygdoms > 5 >

kemoterapi behandling for ovariecancer

   Ovariecancer er oftest behandles med en kombination behandlingsmetoder , som kan omfatte kirurgi, kemoterapi og strålebehandling. Alle tre af de vigtigste former for kræft i æggestokkene , epitel , kønsceller og stromale celler , kan behandles med intravenøs og intraperitoneal kemoterapi regimer at bruge kombinationer af lægemidler for at opnå optimal overlevelsesrater

Kemoterapi


Ofte anvendes i kombination med kirurgi eller strålebehandling eller begge , kemoterapi er en behandling for de fleste ovariecancer . Mens nogle kemoterapeutiske stoffer kan gives gennem munden , de mest almindelige metoder er intravenøst og intraperitonealt. Intravenøs kemoterapi leveres i en vene eller et kateter indsat i en vene . Intraperitoneal kemoterapi bruger en kateter til at levere medicin direkte ind i bughulen . Kombinationen af de to metoder kan bruges og anses for at være særligt effektive i forhold til mere avanceret ovariecancer .

epitelial æggestokkræft


epitelial æggestokkræft udvikler sig fra epitelceller , der dækker i æggestokkene . Dette er den mest almindelige sort af kræft i æggestokkene , og det reagerer på kemoterapi . Standarden regime omfatter normalt seks tre til fire uger cyklusser af en kombination af en platin sammensat , enten carboplatin eller cisplatin , og et taxan , enten paclitaxel eller docetaxel . Alle fire lægemidler virker til at standse vækst og reproduktion af kræftceller . Læger vil ofte vælge carboplatin , fordi det har færre bivirkninger end cisplatin , men betragtes lige så effektive.

Kim celletumorer i æggestokkene


Regnskab for mindre end 5 procent af æggestokkene , kønsceller tumorer udvikler fra kønsceller i æggestokken , som med tiden bliver æg . Godartede tumorer behandles med kirurgi , men kønsceller kræftformer behandles med både operation og kemoterapi . De mest almindelige regime , anvendt i mindst tre cykluser , bruger cisplatin , etoposid og bleomycin . Etoposid er et stof , der stopper kræft celledeling , hvilket reducerer eller stopper dens spredning . Bleomycin er en kræft-bekæmpelse antibiotika , og mens den måde det virker ikke ligefrem er kendt, er det menes at reducere kræftceller ved at gribe ind med deres reproduktion .

stromale celletumorer i æggestokkene

Den mindste almindelige type kræft i æggestokkene , stromale celletumorer opstå i stroma celler , en type bindevæv , der skaber hormoner og støtter æggestokkene . Mens de fleste stromale celletumorer , som ikke reagerer også på kemoterapi , behandles med kirurgi , fremskredent stadium tumorer og høj-risiko , kan lav -trins tumorer behandles med kirurgi og kemoterapi . Den foretrukne kemoterapi er den samme som for kønsceller tumorer , men en kombination af paclitaxel og carboplatin også kan bruges .

Side Effects

Mens bivirkninger af kemoterapi varierer med stoffet , dosering og patient, der er nogle almindelige bivirkninger . Selvom kemoterapi er beregnet til at dræbe kræftceller , kan raske celler også blive påvirket . Infektion , træthed eller blødning kan skyldes sænkede blodlegemer . Kvalme og opkastning er almindelig , men kan behandles . Hårtab kan forekomme , men ikke vokse tilbage efter behandlingen slutter . Langsigtede virkninger kan omfatte nerveskader, høreskader , nyreskader , infertilitet eller en øget risiko for andre kræftformer . Disse lægemidler er ordineret fordi fordelene opvejer risiciene. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer , skal du kontakte din læge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------