Position: sygdoms > 5 >

kemoterapi for kræft

   Kemoterapi, en af de primære typer af behandling for kræft , involverer administration forskellige typer narkotika , der forstyrrer og ødelægger kræftceller . Når en eller flere kemoterapi narkotika gives sammen til at dræbe kræftcellerne det kaldes kombinationskemoterapi . Forskellige hemotherapy narkotika virker forskelligt på kræftceller , og de kan også forårsage andre bivirkninger

Bruger


Kemoterapi gives for . flere årsager ved kræftbehandling . Det kan være den første eller eneste behandling , der anvendes til visse former for kræft . Det kan dog også bruges sammen med andre typer af behandlinger . Nogle gange kemoterapi gives forud for operationen til at skrumpe en tumor , der gør det nemmere at fjerne . For patienter, som modtager palliativ behandling , hvor en kur er ikke det primære mål , kan kemoterapi anvendes til at reducere symptomerne .

Typer


Der er flere forskellige typer af kemoterapi, som bruges til behandling af kræft . De stoffer klassificeres , delvist af , hvordan de dræber kræftcellerne . For eksempel , hæmmer alkylerende stoffer kræftceller fra gengive ved at beskadige cellernes DNA . Alkylerende stoffer bruges ofte til at behandle Hodgkins sygdom , bryst-og lungekræft . En anden klassifikation af kemoterapi narkotika er antimetabolitter , der skader kræftcellerne i en bestemt del af cellevækst . De anvendes til behandling af leukæmi og kræft i æggestokkene . Antracykliner , eller anti-tumor antibiotika , er en anden type af givne kemoterapi . De hæmmer et enzym , som forårsager DNA replikation at være blokeret . De er ofte bruges til en bred vifte af cancer, herunder prostatakræft og lymfom .

Administration


Kemoterapi gives på forskellige måder, afhængigt af den givne type af medicin . Sommetider behandling er givet i flydende og pille form denne type administration kan gøres derhjemme . Kemoterapi kan også gives via en indsprøjtning , mens nogle typer af medicin gives intravenøst . Disse metoder til levering er normalt udføres på et hospital eller en klinik .

Side Effects

Bivirkninger forekommer ofte , fordi den medicin kan skade normale celler samt kræftceller . Disse bivirkninger varierer meget . Den generelle sundhed af patienten, hvilken type givet stof og frekvens kan alle bidrage til den type og sværhedsgraden af bivirkninger . Fælles kemoterapi bivirkninger omfatter kvalme , hårtab , træthed og nedsat evne til at bekæmpe infektion .

Håndtering

Går gennem kemoterapi kan være svært, både følelsesmæssigt og fysisk . Selvom alle patienter er forskellige , er der nogle ting, en person kan gøre for at klare det. Træthed er et af de mest almindelige bivirkninger af kemoterapi : hvile så meget som muligt , lyt til din krop og begrænse aktiviteter, når du har brug for . Accepter hjælpe med gøremål fra venner . Cope med kvalme ved at spise flere små måltider i stedet for tre store måltider . Overveje at tage anti-kvalme mægling før kvalme starter .

Emotionel støtte kan også hjælpe under behandlingen. Patienterne bør overveje at tilslutte sig en kræft støtte gruppe til at tale om bekymringer med andre går gennem en lignende situation , hospitaler ofte kører støttegrupper . Spørg et hospital socialrådgiver eller din onkologer om grupper i dit område . The American Cancer Society kører Cancer Survivors Network, som er en online-support -netværk , herunder diskussionsforummer og chatrum , og har også en hjemmeside med information om hvordan man finder en støttegruppe i dit område .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------