Position: sygdoms > 5 >

knoglemarvstransplantation problemer

   Knoglemarvstransplantation ( BMT ) , en behandling til patienter med leukæmi , lymfom og myelomatose , er den kritiske gennemgang af et dysfunktionelt immunsystem , at erstatte den med en ny . De tre hovedtyper af transplantation er autologus ( når marv kommer fra patienten selv ) , allogene ( når en anden donerer for patienten ) , og navlestrengsblod ( når cellerne kommer fra en navlestreng ) . Uanset hvem donoren er , BMT er en alvorlig proces

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!

Sådan Transplant Works


knoglemarven, svampet del af knoglen , producerer hvide blodlegemer ( som bekæmpe infektion ) , røde blodlegemer (som transporterer ilt til væv ) og blodplader ( som hjælper med størkne) . Først , knoglemarv eller celler er indsamlet fra donoren. Modtageren modtager flere dage af kemoterapi og /eller strålebehandling til at ødelægge hans eller hendes knoglemarv , så hviler for en dag eller to før modtagelsen af transplantationen . Transplantationen forekommer som en pose marv eller celler drypper i recipienten intravenøst , meget gerne en blodtransfusion .

Infektion


På grund af kemoterapi og /eller strålebehandling , vil transplantationen modtagerens hvide blodlegemer falder til næsten ingenting , ødelægger immunsystemet . Medicin er ordineret til at forhindre bakterie- , virus-og svampeinfektioner . Feber er almindeligt. Hvis modtageren oplevelser temperaturen pigge , skal antibiotika ændres omgående for at forebygge blodforgiftning og i sidste ende livstruende chok

Blødning


kemoterapi og strålebehandling også udslette blodplader ved at ødelægge knoglemarven , og dermed blødning er ikke usædvanligt blandt transplanterede patienter. Skrammer og næseblod kan opstå spontant . For at forebygge blødninger , er blodplader transfunderede når deres tæller falder under et vist niveau . Hvis der opstår blødning i hjernen eller lungerne , kan konsekvenserne være alvorlige , og hurtig handling skal træffes .

Graft versus Host Disease

I allogene og ledning transplantationer , knoglemarven eller celler kommer fra en anden person end modtageren . Modtagerens krop er klar over fremmedlegemer og kan angribe den , en proces, der kaldes graft versus host-sygdom ( GVHD ) . GVHD kan manifestere med kvalme , diarré , tarmkramper , hududslæt eller lever funktionssvigt . Steroider er den første linje af behandlingen mod GVHD . Hvis de er ineffektive , andre behandlingsformer er til rådighed . GVHD er fatal, hvis efterladt uden opsyn.

Cost

BMTs udføres i et lille antal sygehuse over hele landet . Den prisseddel er $ 50. 000 og op, forsikring kan betale for det meste af det , men modtageren vil have out-of-lomme udgifter samt . Modtagere mister løn , når de tager fri fra arbejde . De rejser , undertiden ud af staten , og skal betale for flybillet og logi . Der er recepter , parkering og mad udgifter og eventuelt børnepasning omkostninger . Recovery kan tage et år , så transplantationen modtageren kan ikke være i stand til at arbejde for et stykke tid .

Et sidste ord

BMT er ikke nemt , billigt , heller ikke uden risiko . For nogle mennesker , men det er en sidste chance på livet , og de vil gerne tage den chance .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------