Position: sygdoms > 5 >

kolorektal cancer risikofaktorer

   Endetarmskræft refererer til kræft i tyktarmen og endetarmen . Kræft i tyktarmen er en malignitet i tyktarmen ( colon ), der sidder i den nederste halvdel af dit fordøjelsessystem . Kræft er defineret som rektal , når det er påvist i de sidste mange inches af tyktarmen . National Cancer Institute anslår , at 50. 000 mennesker vil dø af tyktarms-og endetarmskræft i 2009 . Mens årsagerne til tyktarms-og endetarmskræft er fortsat uklart, der er flere faktorer, der kan øge din risiko

Age Race


Når det kommer til at udvikle kolorektal cancer , er alder ikke på din side . Mayo Clinic siger 90 procent af befolkningen diagnosticeret med tyktarmskræft er over 50 år .

afrikansk-amerikanere er på et højere risiko for tyktarmskræft end hvide og andre racer .

Personlig Familie Historie


Hvis du tidligere har haft kræft i tyktarmen eller adenomatøs polypose ( ikke-kræft vækstrater , der stikker ud fra foring af tyktarmen eller endetarmen ), du er på et højere risiko for at sygdommen tilbagevendende på et tidspunkt .

Du er også mere tilbøjelige til at udvikle tyktarmskræft , hvis en første grads slægtning ( forældre , søskende eller barn ) har haft sygdommen . Din risiko eskalerer med hvert nummer af familiemedlemmer, som har haft colorectal cancer .

genetiske faktorer


Visse genetiske syndromer gik videre familiens over en række af generationer kan øge din risiko for tyktarmskræft . Disse arvet syndromer omfatter familiær adenomatøs polypose ( hvor der er mange polypper samles i epitel af tyktarmen ) og arvelig nonpolyposis kolorektal cancer , som også er kendt som Lynch -syndrom . Ifølge Mayo Clinic , op til tre procent af tyktarmskræft menes at være forårsaget af Lynch -syndrom .

Kostvaner

Der kan være en sammenhæng mellem en lav fiber , højt fedtindhold kost og tyktarms-og endetarmskræft . Mayo Clinic siger nogle undersøgelser har bemærket en øget risiko for tyktarmskræft hos mennesker, der spiser store mængder af rødt kød og forarbejdet kød .

Fedme

Folk , der er overvægtige synes at have en højere risiko for at udvikle og dø af tyktarmskræft sammenlignet med personer, der er af gennemsnitlig vægt .

livsstilsfaktorer

Mangel på motion kan sætte dig på et højere risiko for at udvikle tyktarmskræft . Hertil kommer , kan folk , der ryger og dem , der er storforbrugere af alkoholholdige drikkevarer også være mere tilbøjelige til sygdommen.

Andre mulige risici

Folk, der lider af diabetes og kroniske inflammatoriske sygdomme i tyktarmen , såsom Crohns sygdom , har en øget risiko tyktarmskræft .

De , der har gennemgået tidligere strålebehandling , der var rettet mod maveregionen er også mere sårbare over for tyktarms-og endetarmskræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------