Position: sygdoms > 5 >

koloskopi procedure

   En koloskopi er en procedure anbefales til mænd, som er 50 år eller ældre . Læger bruger en specialdesignet enhed til at undersøge endetarmen , tyktarmen og tyktarm for tegn på sygdom , såsom kræftceller og polypper , sammen med intestinal blødning og fordøjelsesproblemer . Proceduren er også anbefales til folk, der har en familie historie af tyktarmskræft

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!

Forberedelse


For lægen til at udføre . en god koloskopi , skal tarmene være ren . Så lægen sandsynligvis vil kræve, at du tager en form for tarm forberedelse forud for den procedure, der bidrage til at stimulere afføring . Forberedelse , som normalt er flydende , kan forårsage kvalme . Normalt , hvis du nipper til tarmen forberedelse og engagere sig i nogle aktiviteter som at gå , vil kvalme gå væk .

Bestået Afføring


Chancerne er, du passerer en hel del væske afføring på forhånd , hvilket kan forårsage irritation af anus . Læger foreslår at anvende vaseline til området omkring anus , før du begynder behandlingen . Du kan også give afkald regelmæssig toiletpapir og bruge vådservietter til at rense anus efter hver afføring . Hvis området stadig bliver irriteret , prøv at sidde i en varm badekar i ca 15 minutter efter afføring , der gælder vaseline til anus og indgive en vat foran anus for at forhindre lækage.

Den Koloskopi


Den colonoscope er en lang , fleksibel enhed , omkring en halv tomme i diameter , med et kamera for enden . Det er indsat gennem endetarmen , og omfanget er fleksibel nok til at vinden sin vej rundt i tyktarmen og tyktarmen . Derudover kan omfanget fjerne væv til analyse , og polypper findes i tyktarmen kan opdages og fjernes uden yderligere kirurgi .

Under Procedure

En koloskopi tager alt fra 30 til 60 minutter at gennemføre. Den læge skulle give dig noget for smerter og sætte dig på en intravenøs beroligende , som vil gøre dig døsig og afslappet . Du vil ligge ned på din venstre side og bringe dine knæ op til brystet , opretholde denne stilling for hele proceduren . Der kan være mild kramper under koloskopi , som kan styres med langsomme , dybe vejrtrækninger .

Efter It's Over

Hvis medicin administreres under proceduren sørge for at nogen er der for at køre dig hjem . I de fleste tilfælde kan du gå tilbage til en normal kost med det samme. Læger anbefaler ikke alkoholforbrug , kørsel , motion eller betjening af maskiner i 24 timer efter indgrebet. Hvis en biopsi blev udført eller polypper blev fjernet , er der flere begrænsninger , såsom at eliminere smertestillende og anti-inflammatoriske medicin ( undtagen acetaminophen ) i to uger og reducere brugen af blodfortyndende medicin . Som altid , bør du følge lægens anbefalinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------