Position: sygdoms > 5 >

kræft hos børn

   Kræft begynder , når bestemte celler bliver unormale og begynder at vokse ud af kontrol . De fleste kræftformer udvikler hos voksne , men der er nogle former for kræft , der findes hos børn . Kræft hos børn oftest former i dele af kroppen, der vokser og forandres, såsom hjernen , blod -systemet og nyrerne

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!

Fakta


Der er mange typer af kræft , men alle udvikler fordi unormale celler begynder at vokse ukontrollabelt . Kræftceller adskiller sig fra normale celler . Selv normale celler vokser , deler og derefter dør , kræftceller lever længere end normale celler . De fortsætter med at vokse og dele , der udgør mere og mere unormale celler . I de fleste former for kræft , er disse unormale celler en solid vækst , der kaldes en tumor . Kræftsygdomme, der involverer blodet , såsom leukæmi , ikke danne tumorer .

Typer


Den mest almindelige kræftform hos børn er leukæmi , der tegner sig for omkring en tredjedel af alle børn kræftformer . Leukæmi er kræft i knoglemarven og blodet . Den anden mest almindelige kræftform hos børn er kræft i hjernen og nervesystemet . Neuroblastom er en kræftform , der rammer nerveceller og oftest rammer børn, der er mindre end et år gamle . Wilms ' tumor berører en eller begge nyrer og normalt sker før de fylder 6 .

Symptomer


Symptomerne på kræft er ikke altid let at genkende . Mange af de symptomer på kræft efterligne andre sygdomme , såsom hyppige infektioner , feber , hævede kirtler og blå mærker . Børn med kræft undertiden ikke udviser nogen symptomer overhovedet . Den pædiatriske Oncology Resource Center har udarbejdet en liste over symptomer for at se for at bruge forkortelsen " Child Cancer " . Se ressourcer til denne liste .

Overvejelser

I modsætning til kræft fundet hos voksne , kan børnekræft normalt ikke kan forhindres ved at undgå specifikke risikofaktorer såsom rygning eller miljørisici. Det er vigtigt for forældre at forstå, at hvis deres barn udvikler kræft , har de ikke forårsage det . De fleste børn diagnosticeret med kræft, kan behandles med succes .

Betydning

Omkring 10. 000 børn i USA er diagnosticeret med kræft hvert år . Sammenlignet med kræft hos voksne , kræft hos børn er relativt sjældne. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse i løbet af de seneste 25 år har der været betydelige forbedringer i de fem -års overlevelsesraten for alle større børn kræftformer . Trods sin sjældenhed og fremskridt inden for behandling , er kræft stadig den hyppigste dødsårsag fra sygdom hos børn yngre end 15 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------