Position: sygdoms > 5 >

lever med tyktarmskræft

   Hørt diagnosen " kræft i tyktarmen " kan være en af de mest skræmmende ting, der kan ske . Den bedste måde at behandle denne frygt er at vide, hvad de kan forvente fra behandling , og hvad livet vil være som med en sygdom . Arbejde beredvilligt sammen med et sundhedssystem hold og en støtteordning og holde en positiv holdning vil hjælpe dig leve et mere normalt liv , mens kæmper kræft

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!

Diagnose


Ifølge American Cancer Society i 2008 , var tyktarmskræft en af de mest diagnosticeret kræft i USA , så forskerne arbejder særligt hårdt på at finde de mest effektive behandlinger for patienter i alle stadier af tyktarmskræft . Uanset hvilken fase af tyktarmskræft du er diagnosticeret med eller hvad din prognose er, at der er behandlinger til rådighed for dig .

Behandling


Din sundhedspersonale er en vigtig del af din supportteam , når du bliver behandlet for kræft i tyktarmen. Læger , sygeplejersker og sygehuspersonale kan besvare spørgsmål om din behandling muligheder , hvor længe du kan forvente at blive i stand til at arbejde, og hvordan du kan skræddersy din kost og fitness planer om at din sygdom .

Mange colon cancer kamp med deres ernæringsmæssige behov . En ernæringsforsker kan være en meget vigtig del af din sundhedspleje team til at hjælpe dig ændre din kost efter behov . For eksempel, hvis du går igennem kemoterapi eller strålebehandling , vil din ernæringsekspert sandsynligvis råde dig til at spise mindre måltider og undgå for meget fedt i din kost for at hjælpe dig med at undgå kvalme .

Narkotika specielt til tyktarms-og endetarmskræft kan forårsage anfald af diarré . Din læge vil kunne fortælle dig, om du kan forvente, at denne bivirkning eller ej. Hvis du oplever diarré samtidig på din medicin , er det en god idé at undgå en kost for høj i fiber , for meget koffein eller sukker , fed mad og mælkeprodukter . Mens du er på medicin, der forårsager diarr¨¦ , spise kalium -rige fødevarer gerne bananer og kartofler og drikke rigeligt med vand , især under anfald af diarr¨¦ .

Tyktarmskræft behandlinger samt tyktarmskræft i sig selv kan forårsage, at du mister din appetit . Hvis du begynder at opleve dette , så fortæl din læge udbydere. Ifølge den amerikanske Cancer Society , er der flere kogebøger bare for tyktarmskræft patienter, der har mistet deres appetit , og disse kan hjælpe dig med at håndtere kortsigtede appetit tab . Også prøve at tage en tur før måltider , spise med venner eller med radio-eller tv på eller øge mængden af væsker , du drikker .

Hvis du har kolorektal kirurgi , overvåge din afføring nøje. Affald, der bliver smallere og smallere kan være et tegn på en friktion, som er en unormal ar omkring din operation websted . Der er medicin til rådighed for sammenvoksninger , men du skal se din læge for at sikre, at du ikke har en obstruktion . Efter operationen , vil du sandsynligvis blive bedt om at spise kedelig mad , så kroppen kan heles ordentligt og effektivt at fjerne affald.

Support


Det er vigtigt at have rigelig følelsesmæssig støtte fra dine venner og familie , mens du lever sammen med tyktarmskræft . For yderligere støtte , kan du henvende sig til en socialrådgiver , rådgiver eller præster medlem .

Der er socialarbejdere , der arbejder specifikt med coloncancer patienter til at finde finansiel støtte , transport muligheder til og fra hospitalet , og hvis det er nødvendigt , i-hjemmeplejen fra sygeplejersker, der udelukkende arbejder med kræftpatienter . Taler med en socialrådgiver , der arbejder med kræftpatienter vil give dig mulighed for at udforske alle dine muligheder for økonomisk støtte , så du kan sikre, at du får den bedst mulige pleje .

Hvis du og din familie har problemer klare din diagnose eller hvis du vil bare gerne nogen at snakke med , finde en tyktarmskræft støttegruppe . Disse grupper mødes personligt på hospitaler eller community centre , over telefonen , og selv på Internettet . Behandlere kan som regel henvise dig til en støttegruppe i din by . Gå til en tyktarmskræft støtte gruppe giver dig og din familie en chance for at tale med andre coloncancer patienter og deres familier og dele historier , tips og behandling oplevelser med hinanden . Støttegrupper minde om, at du ikke er alene i din rejse , men de kan også give kompetent rådgivning om at håndtere din sygdom mere effektivt .

Sund livsstil

Når du er syg , kan det være svært at tænke på spise godt og motion, men patienter, der er i stand til at gøre det som regel finde , at enkle ændringer i livsstilen gøre en stor forskel . Medmindre din læge giver dig specielle kostråd , skal du følge USDA 's godt helbred retningslinjer for at give din krop den energi og næringsstoffer den har brug for at holde dig stærk og hjælpe dig helbrede .

En regelmæssig motion rutine er også vigtigt for dit helbred . Doing aerobe øvelser som at gå , løbe , cykle eller svømme , så længe du føler sig i stand , vil hjælpe med at holde din krop stærk , så du kan føle mindre svage og mere " normal " så længe som muligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------