Position: sygdoms > 5 >

non- Hodgkin ’s lymfom hos børn

   Non -Hodgkins lymfom er en type kræft, som påvirker lymfesystemet . Ifølge Yale New Haven Children 's Hospital , det i USA er den tredje mest almindelige kræftform i barndommen . Det har tendens til forekomme hyppigere hos drenge . Selv om det kan påvirke børn i alle aldre , det er mest almindeligt i børn i alderen 7 til 11

Du skal bruge: .
Computer med internetadgang nu!

Typer


Ifølge . til American Cancer Society , er der tale om tre undertyper af non-Hodgkins lymfom , som opstår hos børn . Det er vigtigt at fastslå, hvad subtype et barn har , siden behandlingen kan variere . Lymfoblastær lymfom tegner sig for omkring 30 procent af de tilfælde af non- Hodgkins lymfom hos børn . Burkitts eller ikke-Burkitts lymfom er den mest almindelige undertype og er diagnosticeret i 40 til 50 procent af børnene . Den tredje undertype , som tegner sig for omkring 25 procent af de diagnosticerede tilfælde , kaldes store celle lymfom .

Symptomer


Almindelige symptomer kan inkludere feber , nattesved , nedsat appetit og træthed . Huden kan klør , og barnet kan have smerter i knoglerne . Hvis en masse har udviklet , kan yderligere symptomer , afhængigt af placeringen . For eksempel kan en svulst i brystet medføre hoste og åndedrætsbesvær . Symptomerne kan udvikle sig hurtigt , ifølge Børns Healthcare af Atlanta Sygehuse .

Diagnose


Der er flere måder at diagnosen non-Hodgkin 's lymfom hos børn . En røntgenundersøgelse kan finde en masse i brystet . En CT-scanning i scanning er en anden test til at spotte tumorer i kroppen . En biopsi af et stykke af en lymfeknude er ofte udført . Vævet vil blive analyseret for tilstedeværelsen af kræftceller . En knoglemarvsbiopsi er gjort for at tjekke for kræft celler i knoglemarven . At afgøre, om lymfekræft har spredt sig til det centrale nervesystem , er en lumbalpunktur gjort .

Faser

Når en diagnose af non-Hodgkins lymfom er lavet i et barn , bestemme læger hvor langt kræft har spredt sig . Dette er kendt som mellemstationer . Kræft betragtes som første etape , hvis der kun er én tumor i kroppen . I fase to , kan der være en anden tumor , men det er på samme side af kroppen . Med tredje fase sygdom , kan barnet have flere tumorer på begge sider af kroppen , men ingen sygdom i centralnervesystemet eller knoglemarv . Den sidste etape af non-Hodgkins lymfom hos børn er fase fire og betyder, at sygdommen har spredt sig til knoglemarven eller centrale nervesystem .

Behandling

Kemoterapi er den vigtigste type behandling , der anvendes til behandling af non-Hodgkins lymfom hos børn , i henhold til American Cancer Society . En kombination af medicin gives normalt i cyklusser . Det betyder, at kemoterapi er givet , og efterfølges af en periode med opsving . Det nøjagtige narkotika og antallet af cyklusser afhænger af undertype af sygdommen og fase af kræft .

Kirurgi er normalt kun udføres , hvis en tumor forårsager livstruende problemer , såsom et stort tumor forårsager en obstruktion i luftvejene eller tarmene . Strålebehandling anvendes også til at reducere tumorstørrelse , eller hvis sygdommen har spredt sig til rygmarven eller hjernen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------