Position: sygdoms > 5 >

typer af lymfomer

   Lymfom er en form for kræft, stammer i lymfocytter . Lymfocytter er immune celler, der cirkulerer i blodet og befri kroppen af sygdommen . Lymfom kan også stamme i lymfeknuder , der er knuder i immunsystemet , der kører lodret i lysken , bryst og hals . Hver type lymfom har en anderledes start og behandling . Nogle er hurtige og føre til døden . Andre er langsigtede og behandlinger til at forlænge en patients liv i flere år

Du skal bruge: .
computer med internetadgang nu!

Hodgkins


Hodgkins lymfom er en form af kræft , der udvikler sig fra lymfekirtlerne . Hodgkin 's er meget mere sjælden end ikke-Hodgkin 's. Lymfeknuderne » væske cirkulerer i hele kroppen , så kræften spredes hurtigt i de forskellige væv i organer . Hodgkin 's er behandlet med kemoterapi og strålebehandling , og de fleste mennesker er i stand til at leve et normalt liv efter behandlingen.

Follikulært


Follikulært lymfom er forårsaget af spredning af B- celler . Normalt B-celler formere sig hurtigt i løbet af infektion at befri kroppen af fremmede celler . Efter infektionen er væk , er B- celler, programmeret til at dø . I follikulært lymfom , fortsætter B-celler til at formere sig og ikke dør , der forårsager kræft .

Marginal Zone


Marginal-zone lymfomer start i lymfeknuder eller fra B-celler uden for noder . De mest almindelige sted for denne kræftform til at udvikle , er i maven . Personer, der er smittet med bakterien Helicobacter pylori , som er ansvarlig for mavesår , er mere tilbøjelige til at udvikle denne kræftform . Denne kræft er også forbundet med folk, der har autoimmune sygdomme .

Burkitts

Burkitts lymfom blev først fundet i mennesker i Afrika . På grund af sin udbredelse i Afrika , er Burkitts kategoriseres som endemiske Burkitts eller sporadisk , hvis det sker i Europa eller USA . Burkitts lymfom forekommer hyppigere hos personer med en hiv- infektion , og det er udviklet mere almindeligt hos mænd end kvinder .

perifert T-celle

perifert T-celle lymfomer er forskellige fra de nævnte andre , da det påvirker T-celler ikke B -celler . T-celle lymfomer er meget aggressive og hurtigt vokse og rejse til andre områder af kroppen . T-celle lymfomer er ikke godt forstået og er en sjældenhed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------