Position: sygdoms > 5 >

typer af operation for lungekræft

   Lungekræft kirurgi kan variere afhængigt af type og stadium af malignitet . Enhver form for kirurgi kan indebære fjernelse af nogle lymfeknuder i det område af kræft at afgøre , om sygdommen har spredt sig . Dette hjælper fastsætte behovet for opfølgende behandling . Der er flere operationer, der kan bruges til at behandle lungekræft

Beslutning om, hvorvidt Kirurgi er passende


Når lægen bestemmer at din lungekræft kan sandsynligvis blive behandlet med kirurgi , vil lungefunktionen tests foretages før og efter operationen for at finde ud af om du vil have rigelig lungevæv tilovers efter operationen .

Pneumonectomy


Under en pheumonectomy hele kræft lunge er fjernet . En pneumonectomy kan bidrage til at forhindre yderligere forringelse af dit helbred og kan tilbyde de mest lovende prognosen for din kræftsygdom .

Lobectomy


Når en patient gennemgår en lobectomy , en af lunge fem lapper er fjernet . Denne operation kan afhjælpe nogle af de symptomer forbundet med lungekræft . Som med en pheumonectomy , kan en lobectomy stoppe avancement af sygdommen og resultere i en positiv langsigtet resultat .

Wedge og Segmentoplysninger resektion

En kile resektion fjerner en lille , kileformet del af lungen , der indeholder kræftceller og en del af omgivende raske væv . Operationen kan anvendes i stedet for en lobectomy når der er en stor risiko for nedsat lungefunktion , hvis for meget af lungen er taget ud . En kile resektion kan også udføres for at diagnosticere lungekræft .

Når et større område af lungen er fjernet det kaldes segmentær resektion ( segmentectomy ) .

Surgery for kræft, der har spredt sig

Hvis kræften har bevæget sig ud over lungerne i hjernen eller binyrerne , og kun en tumor er til stede , kan det hjælpe at fjerne metastaser . Denne operation bør kun udføres , hvis hele lungesvulst kan fjernes .

Video-assisteret Thorax kirurgisk

En mindre invasiv procedure til behandling af nogle tidlige fase lungekræft kaldes video-assisteret thoraxkirurgi ( VATS ) . En slank teleskoprør med et minuts video kamera på enden er placeret gennem et lille hul i brystet for at øge kirurgens billede af brysthulen . Da denne procedure gør kun små indsnit , inddrivelse tid er langt hurtigere end traditionelle kirurgi .

Bivirkninger

Mulige kirurgi komplikationer afhænger af omfanget af operationen og den generelle sundhed i patienten. Risici kan omfatte voldsom blødning , infektioner i stedet for sår og lungebetændelse . I meget sjældne tilfælde kan patienten dør under eller efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------