Position: sygdoms > 5 >

MR brystkræft diagnose

   The American Cancer Society siger kvinder med en særlig høj risiko for at udvikle brystkræft ville være klogt at gennemgå magnetisk resonans imaging ( MRI ) scanninger sammen med deres årlige mammografi . Ud over at spotte potentielle maligniteter , er en MR undertiden bruges som en gratis værktøj til tidligere diagnosticeret brystkræft

MR 's er ikke for alle kvinder


Et bryst MR er oftest udføres, når lægen har brug for mere information end en mammografi eller brystundersøgelse kan give .

ACS siger MR scanninger anbefales ikke til kvinder med en gennemsnitlig risiko for brystkræft , fordi de er mere tilbøjelige til at vise tvivlsomme pletter (falske positiver ), der kan vises alarmerende , men viser sig ikke at være ondartede .

Hvordan MR 's Work


En MR-scanning bruger en magnet , der er tilsluttet en computer , som gør det muligt visning af detaljerede billeder af interiøret kroppen uden at påberåbe sig stråling . Hver MR producerer hundredvis af billeder af brystet fra side til side , front-to-back og top til bund .

Hvad de kan forvente


Under en MR-scanning af brystet , patienten ligger på maven og brystet suspenderer i en konkav i screeningen tabellen . Dette hule Området indeholder spoler , der registrerer den magnetiske signal . Patienten er kørt ind rør -lignende maskine , der indeholder magneten . Hvis en tumor er til stede , kan en ikke-radioaktiv kontraststof gives intravenøst til at forbedre sin synlighed og yderligere billeder vil blive taget .

MRI som et supplement Screening

Ifølge National Cancer Institute , er MR anvendes ofte at tage et nærmere kig på mistænkelige områder, der er fundet på en mammografi eller fysisk opdages efter bryst kirurgi eller strålebehandling .

En MR-scanning kan også være et nyttigt værktøj efter en brystkræft diagnosticeret at fastslå omfanget af tumor .

MR som en mellemstation Tool

MR bruges undertiden i den præoperative iscenesættelse i nydiagnosticeret brystkræft , fordi den kan udpege andre områder af kræft , der ikke er opført på konventionelle billeddannelse .

Men en nylig undersøgelse , der dukkede op i A Cancer Tidende , at klinikerne sagde en MRI forud for brystkræft kirurgi har ikke vist sig at forbedre kirurgisk planlægning , mindsker behovet for opfølgning kirurgi , eller mindske risikoen for lokale kræft gentagelser .

undersøgelse understøtter MR 's til High Risk Women

ACS siger hollandske forskere har opdaget, at magnetisk resonans imaging ( MRI ) kan detektere brystkræft i høj-risiko kvinder, mammografi er ikke at få øje på .

I løbet af undersøgelsen mere 1. 909 højrisiko kvinder undergik en erhvervsmæssig fysisk brystundersøgelse to gange om året og en mammografi og MR -scanning årligt .

Halvtreds brysttumorer blev fundet over en fireårig periode . MRI plettede 32 maligne lidelser, only10 , der udkom på mammografi . Resultaterne blev offentliggjort i New England Journal of Medicine .

MR invasiv brystcancer

En undersøgelse foretaget af amerikanske og canadiske forskere har fundet MR -scanninger kan forbedre opdaget af brystkræft i det andet bryst for kvinder der har været diagnosticeret med en malignitet i den første bryst .

Undersøgelsen blev co-sponsoreret af National Institute of Health og National Cancer Institute . Resultaterne blev offentliggjort i New England Journal of Medicine .

Undersøgelse medforfatter dr Etta Pisano sagde 60 procent af de kræftformer fundet af MRI var invasive og kan flytte til andre dele af kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------