Position: sygdoms > 5 >

akut myeloid leukæmi symptomer

   Akut myeloid leukæmi ( AML ) er en type af blod kræft . AML forekommer oftere hos voksne end hos børn , men alle aldersgrupper er i stand til at pådrage sig sygdommen . AML begynder , når en blodlegemer ændringer i knoglemarven. Et ændret celle er kendt som et " blast celle ", og som sygdommen skrider frem disse celler tage over. Det skal bemærkes, at mange af de symptomer , der er anført nedenfor, også forbundet med andre sygdomme . Du bør altid rådføre sig med en sundhedsplejerske til at bestemme årsagen til dine symptomer .

Identifikation


Ifølge leukæmi og lymfom Society , symptomerne på AML kan nævnes: .
" Træthed eller ingen energi
Åndenød åndenød ved fysisk aktivitet
bleg hud
hævet tandkød
Langsom heling af nedskæringer
knappenålshoved-størrelse røde pletter under huden
Langvarig blødning fra mindre sår
Let feber
Sort-og-blå mærker ( blå mærker ) uden nogen klar årsag
ømhed i knogler eller knæ , hofter eller skulder . "

Typer


AML har otte undertyper . Celler i blod eller knoglemarv bruges til at bestemme disse undertyper og en behandlingsplan er skabt på grundlag af denne undertype.

undertyper beregnes på grundlag af en række faktorer Læger ser på løbetid kræftceller . afgøre, hvor mange forandringer har fundet sted inden for kræftceller ' DNA og sammenligne kræftceller regelmæssig celler

Overvejelser


Ifølge MayoClinic. com , AML . er kendt af flere andre navne . " Akut myeloid leukæmi er også kendt som akut myeloid leukæmi , akut myeloblastic leukæmi , akut granulocytleukæmi og akut nonlymphocytic leukæmi . "

AML blev navngivet , fordi " det rammer en gruppe af hvide blodlegemer kaldet myeloide celler , som normalt udvikler sig til de forskellige typer af modne blodceller , såsom røde blodlegemer , hvide blodlegemer og blodplader . "

Forebyggelse /Solution

Kemoterapi er indgivet under den indledende behandling af AML . Målet med leukæmi behandlingen er at banke ud leukæmiceller og bringe blodtal tilbage til et normalt niveau i løbet af en periode . Kendte som induktionsbehandling , er denne behandling ske , mens patienten er på hospitalet , normalt for et antal uger . Når blodet er tilbage til " normal " en patient er behandlet i remission .

Konsolidering terapi anvendes til at slippe af med enhver omstrejfende leukæmi celler efter kemoterapi . Behandling af denne type er også gjort på et hospital .

Ekspert Insight

Dr. Allen S. Yang , assisterende professor i afdelingen for Hematology , University of Southern California , giver tips til dem , der har AML på revolutionhealth hjemmeside . " Hvis du lige har været diagnosticeret med AML , er det vigtigt at finde ud af , hvor megen erfaring nogen af de hospitaler, du overvejer har i at behandle mennesker med denne sygdom . Folk, der har AML vil sandsynligvis behov kemoterapi behandlinger for flere måneder samt blodtransfusion og andre typer af specialoste pleje . Mindre anlæg kan ikke have samme niveau af ekspertise på disse områder som større partikler . Derudover er det vigtigt at finde ud af , om et hospital ikke knoglemarvstransplantationer --- som måtte være nødvendige . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------