Position: sygdoms > 5 >

den sene bivirkninger af prostatakræft strålebehandling

   Strålebehandling er en af de mest almindelige behandlingsmuligheder for patienter , der lider af prostata cancer . Givet optimale betingelser , herunder faglærte medicinsk personale og moderne , højteknologisk udstyr , effektiv strålebehandling kan tilbyde en kur for lokal tumorer . Som med alle behandlinger , dog er det klogt at overveje ikke kun de umiddelbare eller akut , symptomer på behandling , men den sene bivirkninger samt

Urinary Side Effects


Efter operationen , urininkontinens er normalt en kortvarig bivirkning ; ikke så med stråling . Symptomer på urin lækage og hyppighed begynde senere med stråling , op til to år efter behandlingen er afsluttet , og de problemer kan forværres over tid . Efter en typisk ni-ugers strålebehandling , kan urinrøret lider havari , ikke længere giver en effektiv barriere for urin .

tarm Side Effects


Den rektale mur er overordentlig mere modtagelige for skader fra strålebehandling end prostata . Tarm symptomer , såsom hyppig og løs afføring , vil ske, når rektal muren modtager en betydelig mængde af skade . Ifølge Dr. Peter T. Scardino , formand for Urologisk afdeling på Memorial-Sloan Kettering Cancer Center , selv om kun 6 procent til 8 procent af patienterne vil udvikle betændelse i endetarmen i de tidlige stadier af strålebehandling , 35 procent af mændene klager over tarmproblemer et år efter behandlingen . To år efter behandlingen , diarré , rektal hastende karakter, og blødning kan fortsætte med at være et problem .

Blødning


Fordi stråling kan forårsage sår på indersiden af urinrøret , sen bivirkninger af behandlingen omfatter blødning og smerte . Selv om det kun 1 procent til 3 procent af patienter, der lider alvorlig blødning kræve transfusion eller fjernelse af blæren , kan blodkarrene blive unormal og blære kan modtage en stor mængde af utilsigtede skader .

Rejsningsproblemer

Fyrre procent til 50 procent af en strålingsdosis er absorberet af penis . Fordi det er umuligt at undgå skader den erektil nerverne , når bestråling af prostata , i modsætning til prostata kirurgi , kan virkningen af stråling på erektioner ikke blive udtalt før år efter behandlingen. Strålebehandling medfører et gradvist tab af erektioner gennem skade til erektil nerver og blodkar , som giver omsætning til penis. Dosering, type af stråling , stadium af kræft og medicinske færdigheder alle påvirke graden af erektil dysfunktion , som ikke må blive et reelt problem , indtil et år efter behandlingen , påvirker 30 procent til 50 procent af patienterne . Derudover stråling muterer sædceller , så det ville være højst usandsynligt, at en mand kunne blive far til et barn efter behandling .

Hårtab

Mange mænd lider en permanent tab af kønsbehåring , hvis det pågældende område har fået en fuld dosis af stråling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------