Position: sygdoms > 5 >

hvordan er brystkræft kirurgi udføres ?

  

kirurgiske muligheder


Som med næsten enhver form for kræft , er behandlingsmuligheder for brystkræft er baseret på den fase af sygdommen . Men det vil normalt medføre en vis form for kirurgisk indgreb til rent faktisk at fjerne kræft fra dit bryst . Selv om der er en række kirurgiske muligheder til rådighed, er disse procedurer stadig ofte brudt ud i to grundlæggende kategorier : bryst bevarelse og bryst fjernelse .

Breast-Besparelse


Med bryst-bevarelse operationer , procedurer medfører fjernelse af kræft , mens du stadig spare en del af de berørte bryst . De mest konservative af disse operationer er en lumpektomi . I denne type kirurgi , er det kun tumor fjernet fra brystvæv , samt en minimal mængde af det omgivende raske væv . Dette er ofte udført i tidligere stadier af sygdommen , hvor kræft er stadig indeholdt i et meget lille område af brystet .

Den anden behandlingsmulighed , der falder inden bryst-bevarelse kirurgi er en delvis mastektomi . Ofte omtalt som en segmentær mastektomi , er denne type procedure udført i tidligere og senere stadier af sygdommen og bruges ofte i forbindelse med strålebehandling og hormonbehandling . I en partiel mastektomi , er ondartet tumor fjernet , samt en større del af det raske væv omkring kræftceller .

Under begge procedurer kan du også have , hvad der er almindeligt kendt som en lymfeknude dissektion . Med denne type operation , er de lymfeknuder under armen nær ramt brystet fjernet . Dette gøres for bedre at bekæmpe brystkræft og at få øje på , hvorvidt de unormale celler har spredt sig til din lymfeknuder .

brystfjernelse


Hvis du ikke er en god kandidat til en bryst-bevarelse kirurgi , din næste mulighed er at fjernelsen af de berørte bryst . I denne situation , er din første mulighed normalt en total mastektomi , hvor hele brystet fjernes . Mere almindeligt kendt som en simpel mastektomi , denne operation er en mulighed for næsten ethvert stadium af sygdommen . Og meget gerne en delvis mastektomi , er det ofte anvendes i forbindelse med strålebehandling og hormonbehandling .

Den næste mulighed for brystkræft kirurgi er en modificeret radikal mastektomi . I dette tilfælde er brystvævet og armene lymfeknuder fjernes , sammen med foring af brystmuskler. Afhængigt af sværhedsgraden af sygdommen, en del af de muskler , der udgør din brystvæggen kan fjernes .

Med mere avancerede stadier af brystkræft kunne komme en radikal mastektomi , som indebærer fjernelse af alt omfattede i en modificeret radikal mastektomi , men involverer også have alle brystmuskler fjernet .

I visse situationer er der også mulighed for en bilateral profylaktisk mastektomi . Denne procedure fjerner begge bryster som en måde at bekæmpe kræft , før det begynder . Normalt er bilaterale profylaktiske mastectomies udført på mennesker med en større sandsynlighed for at udvikle kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------