Position: sygdoms > 5 >

hvordan man kan slippe af brystkræft

   Brystkræft former i cellerne i brystet og kan påvirke mænd og kvinder . Det er kun overgået af hudkræft i antallet af nye tilfælde diagnosticeres hvert år hos kvinder , og det er den anden hyppigste årsag til kræft ihjel i amerikanske kvinder . Ifølge National Cancer Institute , ældre , tidlig menstruation , en positiv personlig eller familiær disposition for brystkræft , hormon brug , før strålebehandling og en ældre alder ved første fødsel alle øger risikoen for at udvikle brystkræft .
1 .
diskutere din behandling muligheder med din onkolog og andre læger . Dine specifikke behandlingsplan vil afhænge af, hvilken type brystkræft din have , hvilken fase din kræft er i , din generelle sundhed og præferencer af dig og din læge .
2 .
opereres at fjerne kræft . To typer kirurgi er tilgængelige for brystkræft : en lumpektomi og en mastektomi . En lumpectomy indebærer at fjerne kun ondartede væv og en margin på raske væv . En mastektomi fjerner hele brystet og anbefales til større tumorer og aggressive kræftformer . Lymfeknude fjernelse kan også finde sted, hvis kræften har spredt sig uden for brystet .

3 .
Begynd kemoterapi til at dræbe enhver kræftceller , der har bredt sig til hele din krop . Kemoterapi bruger specielle medicin til at opsøge og ødelægge ondartede kræftceller .
4 .
Få stråling til at målrette eventuelle kræftceller tilbage i brystet efter operationen . Ifølge Breastcancer. org , kan stråling reducere antallet af brystkræft recidiv med så meget som 70 procent .
5 .

Prøv hormonbehandling hvis det anbefales af lægen . Behandling med hormonal medicin er effektiv for nogle typer af brystkræft . Det virker ved at sænke østrogenniveauet i kroppen eller at blokere virkningen af østrogener .
6 .
tager medicin ordineret af Deres læge som en del af en målrettet terapi program . Medicin er til rådighed, der kan målrette mod specifikke kræftceller . Disse medikamenter omfatter Herceptin , Tykerb og Avastin . Behandling med målrettet behandling afhænger af egenskaberne ved din specifikke kræft .
7 .
Spis sundt , får masser af søvn og tage sig af resten af din krop under din sygdom og din tilbagebetalingsperioden . Brystkræft og dens behandling kan forårsage træthed og andre symptomer , der kan gøre det vanskeligt at fungere . En ordentlig kost og tilstrækkelig søvn er afgørende for at overvinde brystkræft .

8 .
Følg op med din læge og holde alle dine aftaler for efterbehandling testning, såsom CT- scanninger , ultralyd , blod arbejde og mammografi . Selv hvis du held sluppet af med din brystkræft , skal du gentages med jævne mellemrum at foretage visse kræften har ikke gentaget sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------