Position: sygdoms > 5 >

livmoderhalskræft biopsi procedurer

  

Definition


For at afgøre, om en kvinde har livmoderhalskræft , en biopsi af livmoderhalsen skal udføres . Også kendt som en punch biopsi , en livmoderhalskræft biopsi fjerner væv fra livmoderhalsen . Denne livmoderhalskræft biopsi procedure hjælper læger afgøre, om kræftceller er til stede , og hvordan man kommer videre med en behandlingsplan .

Forberedelse


Selvom de fleste kvinder rapporterer, at en livmoderhalskræft biopsi procedure er relativt smertefri , en patient kan ønsker at tage en form for smertestillende medicin kort før proceduren. Dette vil kedelig gener forårsaget af kramper , der kan opstå på grund af biopsi . Fjernelse af cervikale væv kan give en følelse af at være klemt , men denne smerte er normalt ganske minimal , især når smertestillende medicin er blevet taget før biopsi . Det anbefales også , at kvinder ikke douche , have sex eller indsætte noget i skeden 24 til 48 timer før en cervikal biopsi , da de kan påvirke resultaterne af testen .

Procedure


For at udføre en livmoderhalskræft biopsi procedure , vil en læge have kvinden ligge på ryggen på en eksamen bordet med fødderne oppe i stigbøjler. En speculum er indsat i hendes vagina og åbnet, som udvider skeden og tillader hendes læge til at se hende livmoderhalsen . En kolposkop derefter sat ind i skeden . Dette er et mikroskop , der gør det muligt for lægen at forstørre livmoderhalsen til mere nøje at undersøge det . For at se området endnu mere tydeligt , en vatpind , der er blevet dyppet i en eddike opløsning anvendes til at fjerne slim fra livmoderhalsen. Når disse skridt er blevet taget , vil lægen anvende specialiserede pincet eller en stor nål til biopsi , eller fjerne , en lille stikprøve af væv fra livmoderhalsen. Den speculum er derefter fjernet fra skeden , færdiggøre den procedure , der normalt ikke tage mere end 15 minutter .

Resultater

Det væv , der er blevet fjernet fra livmoderhalsen i løbet af en biopsi sendes til et laboratorium . På laboratoriet, der kaldes en læge en patolog , der har specialiseret sig i studiet af sygdommen vil analysere væv at afgøre, om det er kræft . Resultaterne er derefter sendt til patientens læge , som vil drøfte dem med patienten . En normal biopsi resultat betyder , at ingen abnorme livmoderhalskræft celler blev opdaget. En unormal biopsi resultat betyder , at unormale livmoderhalsen celler blev fundet og livmoderhalskræft er allerede til stede eller kan udvikle sig i fremtiden på grund af præcancerøse celler .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------