Position: sygdoms > 5 >

meningeom tumor

   Meningeom er en langsomt voksende tumor på membranen , der omgiver din hjerne og rygmarv . Normalt disse tumorer er godartede eller noncancerous , men kan de have visse konsekvenser for det omkringliggende områder, hvis venstre ubehandlet

Hvad er meningeom ?


Et meningeom normalt dannes på midten lag af meninges . Det er normalt består af en cyste eller forkalket mineralforekomster , men det kan også indeholde små blodkar . Hjernen er omgivet af tre lag af meninges , dura mater , araknoid mater , og Pia mater . En meningeom vil danne i araknoid mater lag og lægger sig til dura mater .

Selv om de fleste meningiomas vokse indad mod midten af hjernen , der er nogle , der vokser mod kraniet . Uanset hvilken retning af vækst , kan en meningeom forårsage mange problemer .

Symptomer


Der er et par symptomerne til at kigge efter , når der beskæftiger sig med en meningeom . Varigheden og sværhedsgraden af symptomerne kan variere baseret på størrelsen og placeringen af meningeom .

Når vi beskæftiger os med en meningeom du kan føle overskriften lys . Du kan føle svaghed i dine arme eller ben eller et tab af sensation . Du kan have en kronisk hovedpine eller eventuelt en beslaglæggelse , der følger af stigningen i presset på hjernen som svulsten vokser .

Andre symptomer kan omfatte problemer med synet , ansigt følelsesløshed , besvær med motorikken og svimmelhed .

Årsager


I øjeblikket er ved forskerne ikke ved præcis, hvad der forårsager en meningeom . Undersøgelser har antydet, at der kan være en sammenhæng mellem meningeom og misdannede kromosomer , men denne forbindelse er stadig uafprøvede .

Tests

For at teste for meningeom , lægen vil udføre en række neurologiske tests . Disse tests er sandsynligt, at vurdere hukommelse , muskelstyrke , koordination , reflekser og sanser . Dette vil give lægen en vis viden om mulige hjerne spørgsmål .

Lægen så måske bestille en CT- eller MR -scanning for at lede efter de faktiske tumor . Disse scanninger kan vise , hvor og hvor stor tumor er . At bekræfte de faktiske diagnosen dog skal en biopsi udføres .

Behandling

Kirurgi er den mest almindelige behandling for meningeom . Kirurgen forsøger at fjerne de fleste eller alle af svulsten . Dette kan være meget effektiv , men svulsten kan til tider vender tilbage.

Andre behandlinger kan omfatte generel overvågning ( især hos ældre patienter ) , stråling for tumorer , der kan være ubrugeligt , og medicin gennem kliniske forsøg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------