Position: sygdoms > 5 >

stadier af kræft i spiserøret

   Efter en diagnose af kræft i spiserøret er foretaget , vil din læge sandsynligvis køre flere tests for at bestemme, hvor langt kræft har spredt sig . Disse test kan omfatte røntgenbilleder , CT- scanninger , PET scanninger , ultralyd og en undersøgelse af lungerne via bronkoskopi . Spredning af kræft er målt i etaper fra 0 til IV , med forskellige behandlingsmuligheder til rådighed på hvert trin

Stage 0


I fase 0 af kræft i spiserøret , har kræft lige begyndt at udvikle og findes kun i vævet langs indersiden af spiserøret . De fleste mennesker har ingen symptomer på sygdom på dette punkt , og overlevelseschancerne er 80 til 90 procent for patienter diagnosticeret på dette stadium af sygdommen .

fase I


I fase I , er kræftceller findes dybere i esophageal væv end i fase 0 , men kræft er stadig indeholdt i spiserøret . Patienterne i fase I af kræft i spiserøret normalt forbliver symptomfri .

fase II


Esophageal kræft er til stede i alle lag af spiserøret væv i fase II . Kræft kan også være til stede i lymfeknuder i nærheden af spiserøret på nuværende tidspunkt. Patienter kan begynde at have nogle problemer med at synke på dette stadium , og føler som om, at fødevarer bliver fanget i deres hals .

Stage III

Kræft er til stede i væggen af spiserøret og i væv uden for spiserøret i fase III kræft i spiserøret . Kræften ikke har spredt sig til fjerne dele af kroppen , men er ikke længere indeholdt i vævet i spiserøret . Halssmerter er almindelig i denne fase af sygdommen , og patienter kan have en hæs stemme og hyppige hikke .

Stage IV

I fase IV , har kræften spredt sig fra spiserøret til andre organer og dele af kroppen . Patienter i stadium IV kræft i spiserøret , har ofte en hæs stemme , vægttab og hyppige hikke .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------