Position: sygdoms > 5 >

symptomer på kemo hjernen

   Kemo hjerne er en betegnelse for de problemer med hukommelsen , der kan opstå ved kræft overlevende , der har gennemgået kemoterapi . Men den Mayo Clinic gjort gældende, at der ikke er nogen endelig dokumentation for, at forbindelserne kemoterapi med problemer med hukommelsen . Mange kræft overlevende bruge terapi og en ændring i livsstil for at forsøge at klare hukommelsestab efter kemoterapi

adfærdsmæssige symptomer


kemo hjernen kan føre til adfærd, at du ikke har udøvet før kemoterapi . Du kan finde dig selv uorganiserede og ude af stand til at finde ting , og du kan finde det vanskeligt at koncentrere sig om simple daglige opgaver . Du kan finde dig selv i en tåge , der gør du føler dig konstant forvirret , og du kan ikke være i stand til at fokusere på en enkelt opgave eller begivenhed for en længere periode . Hvis du var i stand til at gøre flere ting på én gang før kemoterapi , kan kemo hjerne frarøve dig denne mulighed , og tvinger dig til at gøre en ting ad gangen . Du kan finde det vanskeligt at udtrykke dig selv ved at finde de rigtige ord til tider , og du kan også finde det meget vanskeligt at lære at gøre nye ting eller huske navne .

Træthed


Du har måske bemærket , at du har bremset . Det kan tage dig længere tid at udføre opgaver , end det plejede, og du kan udvikle en konstant følelse af træthed og døsighed . Du kan også nødt til at beskæftige sig med anfald af søvnløshed , eller du kan finde dig selv at vågne midt om natten uden grund .

Koncentration


kemo hjernen kan give koncentrationsbesvær . Du kan pludselig få en meget kort opmærksomhed span , og du kan begynde at miste dit kort sigt hukommelse . Du kan miste din plads i en samtale , og du kan have svært ved at huske hvad du lavede på et givent tidspunkt .

Association

Som et resultat af kemo hjerne kan du begynde at miste din evne til at associere steder , billeder og navne . Du kan have en vanskelig tid at huske navne, selvom du ser ansigter . Du kan begynde at miste evnen til at huske lister af ord og opgaver , og du kan også have svært ved at knytte vartegn med retninger . Du kan begynde at finde det vanskeligt at knytte vigtige datoer med deres arrangementer. For eksempel kan du huske datoen for Deres jubilæum , men du kan glemme , hvorfor denne dato er vigtigt for dig .

Opgave Afslutning

Du kan finde dig selv at bremse ned som følge af kemo hjernen , fuldføre opgaver langsommere , end du plejer. Du kan blive mere bevidst i din tilgang til opgaver som din hjerne forsøger at behandle de oplysninger, der er nødvendige for at fuldføre dem .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------