Position: sygdoms > 5 >

CLL : tilstand og symptomer

   Kronisk lymfatisk leukæmi , eller CLL , er en form for leukæmi , der med held kan behandles , afhængigt af hvor langt den betingelse, har avancerede , når det er diagnosticeret . At diagnosticere CLL , vil en læge teste blod og knoglemarv . En billeddannelse test som en CT- scanning kan også bruges til at forsøge at bestemme , hvor langt den betingelse, har spredt sig

Beskrivelse

CLL er en kræft, som påvirker knoglemarven da det producerer lymfocytter , de hvide blodlegemer , der bekæmper sygdomme og infektioner . Fordi det er en kronisk tilstand , har tendens til at udvikle sig i et langsommere tempo end andre former for leukæmi . National Cancer Institute anslår , at omkring 15. 000 mennesker om året i USA er diagnosticeret med CLL .

Symptomer


Folk med CLL kan vise ingen tidlige symptomer overhovedet , eller symptomer , der starter ud mild og langsomt bliver værre . Nogle af disse symptomer er hævede lymfeknuder ( erfaren så smertefri klumper , der vises på kroppen ) , uforklarligt vægttab , overdreven sved , især om natten , en generel følelse af træthed , og en vedvarende feber , der dukker hyppigere som den tilstand forskud .

Progression


Som CLL skrider frem, kan symptomerne ikke nødvendigvis ændre sig, men de bliver mere alvorlige og ubehagelige . Den feber bliver langt hyppigere og er ledsaget af andre infektioner , såsom lungeinfektioner , der kan påvirke åndedrættet . Spise selv den mindste mængde af mad kan gøre en patient føler helt fyldt , hvilket vil udløse hurtige vægttab . Leveren eller milt kan begynde at blive betændt , hvilket vil medføre varme og ømme områder på ryggen .

Behandling


I nogle tilfælde kan en læge kun overvåge CLL og vælger ikke at behandle den, medmindre det bliver værre . Ifølge Mayo Clinic , gå næsten 33 % af alle tilfælde af CLL ubehandlet , fordi behandlingen ikke er nødvendig . Syge rådes til at foretage ændringer i livsstil og får ordineret medicin til at behandle symptomerne , men CLL aldrig selv fremskridt . Til behandling af progressiv CLL , kan en læge bruge kemoterapi , strålebehandling eller en kombination af de to . I mere ekstreme tilfælde kan en knoglemarvstransplantation være nødvendigt .

Risikofaktorer

The National Cancer Institute lister alder og familiens historie som to af de vigtigste risikofaktorer for CLL . Midaldrende hvide mænd er på et højere risiko end nogen anden gruppe , og personer med en familiær disposition for CLL er også i høj risiko . Med familie historie , behøver det ikke at være en historie specifikke for CLL , og enhver form for lymfeknuder kræft sætter en person i fare .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------