Position: sygdoms > 5 >

adenocarcinom diagnose

   Adenocarcinom er en type kræft , der invaderer celler garneringer i organer såsom lunger , tyktarm og bryst . Lag af væv dækker organer og strukturer i kroppen . Et af disse lag af væv kaldes epitel , og når kræft opstår i dette væv kaldes adenokarcinom

Risici


adenocarcinom . kræftrisiko , vil afhænge af forskellige faktorer . Hormonbehandling kan øge risikoen for uterus adenocarcinom . En kost med højt fedtindhold og lavt i fiber kan bidrage til tyktarmen adenocarcinom kræft og Crohns sygdom kan medføre en større risiko for adenocarcinom af tyndtarmen . Rygning kan løfte risikoen for alle disse kræftformer sammen med lunge adenocarcinom .

Symptomer


Symptomerne varierer alt efter hvilket organ er blevet ramt , og små adenocarcinom tumorer må ikke forårsage nogen symptomer . Da tumoren vokser, vil symptomerne udvikle sig som en tumor vokser i tyktarmen kan stikke en blodåre forårsager blod i afføringen . Tumorer i lungerne kan forårsage en ophostning af blod eller åndenød .

Diagnose


En fysisk eksamen vil blive udført , og en komplet sygehistorie givet . Når en klump er til stede i brystet , vil en mammografi afsløre eventuelle svulster . En CT -eller MR -scanning viser alle tumorer i colon , lunge eller andre organer . Når en tumor er placeret , vil en biopsi udføres for at afgøre, om svulsten er godartet eller ondartet . En ondartet tumor vil blive set med en specialiseret X-ray til at bestemme den fase af kræft .

Behandling

Behandling vil afhænge af hvilket organ der har berørt, og den fase af kræft . Tidlige stadier af adenocarcinom kan kun behøver operation for at fjerne tumoren . I senere stadier af sygdommen , kan kirurgi sammen med stråling og kemoterapi være nødvendig. Længden af disse behandlinger vil afhænge af de ramte organ, den fase af kræft , og hvis kræften har spredt sig . Når behandlingen ikke lykkes , adenokarcinom er dødelig .

Forebyggelse /Solution

Forebyggelse af alle kræfttilfælde er vanskelig, men ved vedtagelse af visse sunde vaner du kan sænke din risiko . Undgå rygning , begrænse brugen af alkohol og spise en kost rig på frugt og grøntsager . Motion regelmæssigt, og se din læge årligt for check ups . Undersøg dine bryster for knuder og diskutere med din læge nogen symptomer , du kan finde usædvanligt . Tidlig diagnose og behandling af adenocarcinom kræftformer kan hjælpe dig slå denne sygdom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------