Position: sygdoms > 5 >

astrocytoma behandling

   Astrocytoma gliom er den mest almindelige gliom ( en form for kræft i hjernen ) , der hidrører fra celler, der kaldes " astrocytes . " De typisk form i cerebrum , men kan forekomme i de fleste dele af hjernen samt rygmarven. Behandlingen afhænger af progression af tumor og indebærer en kombination af kirurgi , kemoterapi og strålebehandling

typer behandling


Der er tre primære metoder for behandling af patienter med astrocytoma gliom : . kirurgi, strålebehandling og kemoterapi . Når der ikke er mulighed for neurologiske skader , kirurgi er den bedste metode til behandling af patienter med astrocytoma gliom . Stråling bruges typisk efter operation for at dræbe de resterende cancerceller , mens kemoterapi indebærer kræftmedicin typisk anvendes i forbindelse med både kirurgi og strålebehandling .

Grade I


Grade 1 astrocytomas ( pilocytic astrocytoma ) er relativt ualmindelige tumorer , der kan typisk blive helbredt ved kirurgisk fjernelse ( resektion ) . Skal dele af svulsten vise i stand til at blive fjernet , er der en god chance for tumor vil forblive inaktive, eller omvendt , kunne blive behandlet med succes med strålebehandling .

Grade II


En Grade II astrocytoma ( low-grade astrocytoma ) er klassificeret af World Health Organization som " infiltrativ . " Celler i tumor trænger hjernen , hvilket gør kirurgisk fjernelse langt vanskeligere . Personer med astrocytoma gliomer , der betegnes som Grade II har en lavere overlevelsesrate end dem med oligodendrogliomas eller blandede oligoastrocytomas .

Mens kirurgi er det første skridt i behandlingen , det meste af tiden svulsten ikke kan fjernes fuldstændigt . Som en følge heraf vil efterfølgende kemoterapi eller strålebehandling anbefales . På grund af den invasive art af disse tumorer , en gentagelse er fælles , samt muligheden for tumor udvikler sig til en grad III eller IV tumor .

Grad III

En Grade III astrocytoma gliom ( anaplastisk astrocytoma ) præsenterer med en række symptomer , herunder kramper , neurologiske værdiforringelse, hovedpine og ændret mental tilstand . Den primære metode til behandling for en grad III tumor er operation for at fjerne så meget som muligt uden at forringe neurologiske funktion . Ud over dette har strålebehandling vist sig at øge chancen for overlevelse , mens supplerende kemoterapi har vist sig at være relativt ineffektive .

Grade IV

Grade IV tumorer , kaldet glioblastom multiforme , er den mest almindelige form for hjernesvulst og de mest ondartede . Kirurgisk fjernelse af svulsten er stadig den mest lovende metode til behandling , men en fuldstændig fjernelse er umulig på grund af sin invasive art . Strålebehandling kan ikke helt helbrede tumor , men det har været kendt for at fordoble den gennemsnitlige overlevelsesrate . Udover dette har supplerende kemoterapi med temozolomide ( en hjernesvulst lægemiddel ) vist sig at være gavnlig at øge overlevelsen for patienter med glioblastoma multiforme .

Skulle intet arbejde , den bedste form for behandling er symptom kontrol og end-of -life pleje .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------