Position: sygdoms > 5 >

behandlinger for DCIS

   Duktalt carcinoma in situ ( DCIS ) er den mest almindelige form for non- invasiv brystkræft . Kræft starter inde i mælkekanaler og forbliver der uden at sprede sig. Mens DCIS ikke er typisk livstruende , idet sygdommen øger risikoen for at udvikle en invasiv brystkræft senere , ifølge Breastcancer. org . Der er et par behandlingsmuligheder for denne type kræft , og uddanne dig selv om forskellene kan hjælpe i beslutningsprocessen

lumpectomy og . Stråling


En lumpectomy er en kirurgisk procedure , der fjerner brystet faste eller mistænkelige væv ses på mammografi og nogle omkringliggende væv samt i henhold til DCIS . info hjemmeside . En lumpectomy betragtes som " bryst-besparende " , fordi det ikke kræver en total fjernelse af brystet . Denne form for behandling er normalt udføres i en ambulant og er tilstrækkeligt, hvis blot ét område af brystet er ramt, og læsionen er meget små, hvis kirurgen er i stand til at fjerne alle de DCIS , hvis mammografi viser ingen andre mistænkelige væv og hvis kvinden samtykker til at følge op og overvågning . En lumpectomy er også for patienter, som ikke er sunde nok til at modstå mere omfattende kirurgi .

Mens lumpectomy alene kan være nok til at slippe af med sygdommen , er operationen sædvanligvis fulgt op af strålebehandling , der vil ødelægge ethvert kræftceller , der var potentielt efterladt . Behandlingen begynder som regel inden for en måned efter operationen , og er udført fem dage om ugen i seks uger. Stråling har nogle bivirkninger , herunder hævelse , tunghed i brystet , solskoldningslignende hudforandringer , træthed og tab af appetit .

Mastektomi


En mastektomi er en total fjernelse af de berørte bryst . Det er vigtigt at vide, at det er næsten umuligt at fjerne alle de brystvæv , og der er stadig en chance for kræft kunne vende tilbage i dette resterende væv . Kun omkring 5 procent af DCIS syge er forpligtet til at få en mastektomi og overlevelsesrater viser kombinationen lumpectomy og strålebehandling virker lige så godt i disse sager .

hormonbehandling


Hvis DCIS celler testen positivt for hormonreceptorer , en hormonbehandling bliver muligt . Disse behandlinger blokere østrogen i kroppen , som normalt bruges mod invasive brystkræft for at stoppe væksten af kræftceller . Det bliver brugt i DCIS tilfælde lejlighedsvis , men det langsigtede fordele og bivirkninger er stadig at blive evalueret , ifølge den australske National bryst-og ovariecancer Center ( NBOCC ) .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------