Position: sygdoms > 5 >

beskrivelse af prostatakræft

   Prostatakræft er en tavs dræber , fordi mange mænd ikke indse, at de har sygdommen , før det er begyndt at sprede sig og er mindre behandles . Statistikker fra American Cancer Society viser , at en ud af seks mænd vil udvikle tilstanden på et tidspunkt i sit liv, som gør det til en meget reel trussel mod den mandlige befolkning . Den bedste måde at bekæmpe denne sygdom er gennem ordentlig uddannelse og sundhed screeninger for alle mændene i risiko for betingelsen

Definition


Den prostata er en lille , valnød-store kirtel , der omgiver en mands urinrøret . Dens funktion er at levere en del af sædvæsken . Sommetider prostata celler begynder at vokse ukontrollabelt , der forårsager små tumorer til at danne i prostata . Sygdommen begynder lokaliseret i prostata . Over tid, hvis venstre ubehandlet prostata tumorer kan sprede uden for kirtel i en proces læger opkald metastaser . Når kræftcellerne begynder at sprede sig, de angriber det lymfatiske system, der ofte er dødelig .

Hyppigheden


Statistik offentliggjort af prostatakræft Foundation ( se referencer) viser , at prostatakræft er den hyppigste kræftform i Amerika uden af hudkræft . Mænd er 35 procent større sandsynlighed for at udvikle denne sygdom end en kvinde er at udvikle brystkræft . The American Cancer Society siger , at 2 millioner mænd i USA i øjeblikket lever med en kendt diagnose af sygdommen . Også andre end lungekræft , vil flere mænd dør af prostatakræft end nogen anden form for kræft , med en i 35 tilfælde dreje fatalt. ( Se Referencer . )

Risikofaktorer


For de fleste mænd , alder er den stærkeste risikofaktor for denne prostata sygdom . Den prostatakræft Foundation siger , at over 65 procent af alle tilfælde er diagnosticeret for patienter , der er tidligere alder af 65 år. Race spiller også en rolle i en mands risiko for sygdom med afroamerikanere bliver udsat for størst risiko . Slægtshistoriske af sygdommen stiger en persons risiko for at udvikle det . Hvis en patient far , bror eller søn har haft den betingelse , at han er dobbelt så stor risiko for at udvikle det som en person med en lignende livsstil , men ingen nære slægtning med sygdommen .

Symptomer og Diagnose

Behandling prostatakræft effektivt kræver diagnose før kræften spreder ud af prostata . De tidlige fase prostatacancer forårsager nogle symptomer , så mange tilfælde gå diagnosticeret , når de er mest behandles . Af denne grund , anbefaler American Cancer Society mænd gennemgå rutinemæssige prostatakræft screeninger efter 50 år . Disse tests omfatter PSA blodprøve og digital rektal eksamen . PSA- blodprøve ser ud til forhøjede niveauer af PSA , et protein produceret af prostata . Under digital rektal eksamen , føler lægen prostata gennem endetarmen for at finde eventuelle svulster .

Behandling

Når diagnosen tidligt , kan prostatacancer behandles med succes . Nogle mænd vælger ikke at få behandling , i stedet vælge vågent vente , eller nøje overvågning af prostata for tegn på vækst og forfølge behandling derefter . En prostatektomi , eller kirurgisk fjernelse af prostata , er det ældste prostatakræft behandling . Behandlinger, der har til formål at formindske tumoren eller stoppe sin vækst omfatter strålebehandling , hormon terapi og kemoterapi . Andre behandlinger arbejde ved at ødelægge kirtlen og dens kræft . Disse omfatter mikroovn terapi , kryoterapi , laserbehandling og høj intensitet fokuseret ultralyd .

Prognose

Fordi tidligt stadium prostatacancer behandling er så stor succes , de fleste patienter med prostatakræft har en fremragende overlevelsesrate. Den 10- årige overlevelsesrate for disse patienter er 93 procent, ifølge forskning offentliggjort af New York Times ( se Referencer ) . Den 15- årige overlevelsesrate er 77 procent . For metastaseret kræft som har spredt sig langt forbi prostata , er den gennemsnitlige overlevelsestid bare et til tre år . Tilbagevendende prostatakræft kan behandles , hvis kræften er stadig inde i prostata , men de fleste patienter, som ser deres kræftsygdom tilbagevenden finde , at det har spredt sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------