Position: sygdoms > 5 >

bivirkninger af kemoterapi

   Kemoterapi er en form for kræftbehandling , der bruger kemikalier kendt for at skade og dræbe cancervævet . Som " kemo " stoffer trænger unormale celler , de rent faktisk hindrer cellernes evne til at dele sig og få dem til at blive mere modtagelige for den medicin, som blev brugt til at hindre deres division . Over tid skal kemoterapi dræbe kræft . Men der er potentiale for bivirkninger som følge af brugen af disse skrappe kemikalier

Digestive Spørgsmål


De mest almindelige bivirkninger effekt af kemoterapi , eller i det mindste " anticancer " lægemidler, der bruges i behandling , er en fordøjelsesfremmende spørgsmål . Som med enhver form for medicin , påvirker disse lægemidler forskellige mennesker på forskellige måder . Nogle mennesker kan opleve episoder med kvalme og opkastning . Andre lider af anfald af diarré eller forstoppelse . De lægemidler kan endda få dig til at miste dit samlede appetit , især lige efter indtagelse eller administration .

Hårtab


Et andet ret almindelig bivirkning af kemoterapi er hårtab . Dette skyldes i høj grad karakteren af de celler i dit hår follikler . Anticancermedicin er designet til at målrette hurtigt delende celler , men de er i stand til at skelne , om en celle er sundt eller kræft . Da follicle celler besidder de karakteristiske for hurtig division , disse lægemidler søge dem ud og dræbe dem , der forårsager dit hår til at falde ud .

Træthed


Kemoterapi stoffer kan også medføre, at du lider af træthed eller udmattelse . Men i modsætning til andre bivirkninger af denne form for kræftbehandling , er den egentlige årsag til den virkning ukendt , da det kan tilskrives en række forskellige faktorer , herunder din blodlegemer ( som kan påvirkes af både kræft og medicin ) , Fordøjelses problemer ( hvilket gør det en komplikation af en fælles kemo bivirkning ) og endda stress .

vævsskader

Nogle gange , kan kemoterapi forårsage vævsskader . Afhængigt af placeringen af kræft og type af medicin , der anvendes , kan denne vævsskader være en langvarig eller permanent problem , at få dig til at lide af luftvejssygdomme , hjerte-kar- , nyre- , neurologiske og endda fertilitetsproblemer .

Andre bivirkninger

Nogle mennesker udvikler sår i munden samt nem blå mærker . Andre oplever smerter eller ubehag i det område, der berøres af kræft . Det er også muligt at udvikle periodiske feber , hvilket ville være nogen temperatur over 99 grader C.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------