Position: sygdoms > 5 >

bugspytkirtlen strålebehandling

   Kræft i bugspytkirtlen er en aggressiv sygdom med oprindelse i bugspytkirtlen , et organ med ansvar for blodsukker regulering og fordøjelse . Den sjældent opdages i sin vorden , og som følge heraf er det vanskeligt at behandle og ofte dødelige . Sædvanligvis er strålebehandling anvendes i de tidlige og mellemste trin af bugspytkirtelkræft i kombination med kirurgi og kemoterapi

Forståelse strålebehandling


Strålebehandling anvender fokuseret doser røntgenstråling til at bremse eller dræbe kræftceller . Det leveres i to grundlæggende former . Ekstern strålebehandling bruger en speciel maskine til at generere kontrollerede X-glimt , der kan målrettes til et bestemt sted i kroppen . Brachyterapi bruger bittesmå radioaktive kugler , der er implanteret i kroppen på det sted, en tumor , hvor de langsomt frigive kræft-drab stråling i det omkringliggende område . Over tid , strålingen mindskes efterlod uskadelige rester af den oprindelige pellets .

strålebehandling og kirurgi


Hvis du er diagnosticeret med kræft i bugspytkirtlen , der endnu ikke spredt sig , eller spredes til andre dele af kroppen , Deres læge vil typisk planlægge dig for kirurgi så hurtigt som muligt . Fordi kræft sjældent er fanget tidligt , kan en hurtig indsats er nødvendig for at bremse den ned før metastaser opstår . I nogle tilfælde kan din første dosis strålebehandling kommer forud for operationen. Hvis ja, vil du modtage en dosis af ekstern strålebehandling angivet af din kirurg eller kræft specialist , en onkolog . Strålebehandling kan også anvendes under din operation for at forbedre chancerne for at fjerne dine kræftceller . Denne " intraoperativ "form for behandling, også beskæftiger ekstern strålebehandling . Alternativt kan du få en strålebehandling i kølvandet på operationen .

strålebehandling og kemoterapi


På grund delvis til sin aggressive progression , kræft i bugspytkirtlen ofte er diagnosticeret , efter at den har spredt sig . I disse tilfælde vil operationen ikke bremse sygdommen . I stedet kan du blive behandlet med doser af strålebehandling kombineret med hele systemet doser af kemoterapi , en tilgang undertiden benævnt chemoradiation .

potentielle bivirkninger

Bivirkninger af din strålebehandling kan omfatte kløe , træthed , sænkede blodtal , opkastning , kvalme , øget chancerne for infektion , rød , brænding eller smertefulde huden på det sted, behandling og hudvæv død eller tab af hudens yderste lag . Disse symptomer kan være delvis kontrolleres gennem en veltilrettelagt strategi , at mellemrum ud din individuelle dosering og samtidig bevare den samlede behandling effektivitet .

Støtteintensitet moduleret strålebehandling

Konventionelle former for ekstern strålebehandling også typisk medføre en række indirekte skader på raske væv omkring kræftceller . For at bekæmpe denne tendens , kan din læge bruge en nyere form for ekstern strålebehandling behandling kaldet intensiteten moduleret strålebehandling ( IMRT ) , som giver mulighed for langt større kontrol med den fokuserede røntgenstråle og nedsætter chancerne for afsmittende virkning på normalt væv . Ifølge den amerikanske Society of Clinical Oncology , IMRT producerer væsentlig bivirkning fald i langt de fleste af kræft i bugspytkirtlen patienter. Tal med din onkolog om de risici og fordele ved alle former for strålebehandling for kræft i bugspytkirtlen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------