Position: sygdoms > 5 >

cytotoksiske lægemidler , der anvendes i kræft

   Cytotoksiske stoffer er giftige for celler . De er almindeligt anvendt i kemoterapi og til behandling af lupus og juvenil reumatoid arthritis . Kemoterapi er en systemisk form for behandling, som betyder, at det virker på celler i hele kroppen og ikke kun celler i ¨¦t sted . Mere end halvdelen af folk, der er diagnosticeret med kræft , vil modtage kemoterapi på et tidspunkt i deres behandling . Denne artikel giver en kort oversigt over den cytotoksiske lægemidler , der bruges i behandling af kræft . Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om lægemidler du tager , er det bedst at spørge din læge .

Typer


Kemoterapi kan gives på mange forskellige måder . Folk oftest tænker på intravenøs infusion , men også kan også leveres i pille form , ved en simpel indsprøjtning eller deponeres i rygmarvsvæsken eller bughulen , afhængigt af hvilken type kræft og den enkelte .

Klasser af cytotoksisk Narkotika


Der er mange klasser af cytotoksiske stoffer , der hver arbejder på en bestemt måde på celler .
Alkylerende narkotika skade DNA og forhindre celler fra replikere . De arbejder i alle faser af cellecyklus og anvendes i en bred vifte af kræftformer . Stoffer i denne klasse omfatte nitrogen sennep som Cytoxan og nitrosoureas . Platin-baserede lægemidler som f. eks carboplatin og cisplatin lejlighedsvis er klassificeret som alkylerende stoffer , fordi de opfører sig på samme måde .

antimetabolitter forstyrre DNA og RNA af celler , der forhindrer vækst . Stoffer i denne kategori omfatter capecitabine ( kendt under navnet Xeloda ) , gemcitabin ( Gemzar ) og 5- fluorouracil .

Anti-tumor antibiotika er en tredje gruppe af cytotoksiske lægemidler . Antracykliner falder ind under denne gruppe . Disse stoffer forstyrrer enzymer , der er nødvendige for replikation af DNA . En fare med antracykliner er, at i høje doser , kan de beskadige hjertet , så overvågning er vigtig . Doxorubicin ( kendt under navnet Adriamycin ) og epirubicin er antracykliner. Andre anti- tumor antibiotika , som ikke er antracykliner omfatter bleomycin og actinomycin -D .

Mitotisk hæmmere er en klasse af lægemidler , der forstyrrer mitose , eller celledeling. De forhindrer også celler fra replikere . Taxaner falder ind under denne gruppe , som gør vincaalkaloider . Specifikke lægemidler, som er mitotisk hæmmere omfatter paclitaxel ( mærke Taxol ) og vincristin ( Oncovin ) .

Der er andre former for cytotoksiske stoffer , såsom kortikosteroider , eller lægemidler, der ikke passer ind nogen én kategori .

andre cytotoksiske Terapier


målrettede behandlinger er stadig systemiske behandlinger , men snarere end angribe alle multiplicere celler som i kemoterapi , de angriber kun cancerceller . Hormon behandlinger anvendes også til behandling af kræft , som brystkræft , livmoderkræft og prostatakræft . Immunterapi er en ny form for kemoterapi . Disse stoffer hjælper kroppens immunsystem til at bedre angribe kræftceller . Immunterapi er ikke det samme som kemoterapi .

Side Effects

cytostatika medføre forskellige bivirkninger hos forskellige mennesker . Disse kan variere afhængigt af den anvendte medicin og dosering . Blod celler, der normalt er berørt af disse stoffer . Hvide blodlegemer hjælpe kroppen med at bekæmpe infektion, og kemoterapi undertrykker hvide blodlegemer , hvilket gør en individuel mere modtagelige for sygdom . Blodplader og røde blodlegemer også undertrykkes med kemoterapi , hvilket gør den enkelte mere tilbøjelige til at blå mærker og træthed . Andre bivirkninger af cytotoksiske lægemidler omfatter kvalme og opkastning , hårtab , sår i munden og tab af appetit .

Advarsler

Som med enhver behandling , hvis du tager cytotoksiske stoffer , så tal med din læge om enhver anden medicin du måske tage , både receptpligtige og over -the-counter . Det er vigtigt at følge op med din læge med aftaler og tests og indberette alle bivirkninger , der vedrører dig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------