Position: sygdoms > 5 >

duktalt carcinoma in situ-behandling

   Duktalt carcinoma in situ ( DCIS ) er en noninvasiv type af brystkræft involverer celler i mælkekanalerne af brystet . Det er undertiden omtales som en præcancerøse eller pre-invasive tilstand . Kræftcellerne typisk ophold , der er indeholdt i disse mælkekanaler , medmindre de er venstre ubehandlet i lang tid , i hvilket tilfælde de kan vokse igennem til omkringliggende brystvæv . DCIS kan være lokale til et område af brystet eller kan påvirke flere områder af brystet . Behandling kan indebære kemoterapi , strålebehandling og /eller hormonbehandling .

duktalt carcinoma in situ


Ifølge National Cancer Institute , DCIS udgør cirka 18 procent af alle diagnosticerede noninvasive brystkræft i USA . DCIS sjældent resulterer i en identificerbar tumor eller klumper og er derfor diagnosticeres ved en mammografi i 80 procent af tilfældene . Der er tvisten inden den medicinske samfund som det antal gange , som DCIS med tiden ville vokse ind invasiv brystkræft , hvis venstre ubehandlet , så de årlige mammografi er afgørende for kvinder i risiko for at udvikle kræft .

Diagnose


Fordi DCIS er generelt asymptomatisk , er det typisk først diagnosticeret , når en læge finder en unormal område i en mammografi . Lægen vil derefter tage en biopsi af abnormt væv at identificere, om cellerne er kræft . Indimellem kan en lokal biopsi være nødvendig , hvor en radiolog bruger ledning til at guide kirurgen til at fjerne en bestemt stykke væv i brystet for en biopsi .

Behandling


Behandling varierer afhængigt af en patients tilstand og læge og patient præferencer . Behandlingen kan omfatte en mastektomi eller fjernelse af kræft og samtidig bevare brystet . Et klinisk studie af strålebehandling Oncology Group havde til formål at undersøge succes bryst-bevarelse kirurgi vs en mastektomi , men undersøgelsen endte tidligt på grund af tekniske problemer med studiet . I begge tilfælde kan kirurgi være ledsaget af tamoxifen under visse omstændigheder .

Surgery

Det er vigtigt , at alle kræftceller fjernes ved operation , sammen med en tilstrækkelig omkringliggende område for at sikre , at alle DCIS er fjernet . Hvis DCIS er stort , påvirker flere områder i brystet og /eller er høj kvalitet , kan en mastektomi anbefales . Dette er generelt en komplet kur for de fleste kvinder , og ingen anden behandling er nødvendig . Hvis kræften har spredt sig til lymfeknuder eller er mistænkt for at have spredt , vil nogle lymfeknuder fjernes i løbet af mastektomi så godt.

I visse tilfælde vælger kvinder for brystkræft-besparelse kirurgi kaldet bred lokal udvidelse . I dette tilfælde er størstedelen af brystet gemte og kun DCIS og nogle omkringliggende væv er fjernet.

Stråleterapi

strålebehandling eller stråling indebærer brug af røntgenstråler til at ødelægge de resterende unormal /kræft eller forstadier til celler . Typisk er det kun kvinder med høj kvalitet DCIS givet stråling efter operationen . Typisk , når det er nødvendigt , stråling er givet fem dage om ugen i mellem tre og seks uger.

hormonbehandling

Hvis kræftcellerne har østrogen receptorer , eller er ER positive , kan tamoxifen blive ordineret til at blokere effekten af østrogen på kræft 's vækst .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------