Position: sygdoms > 5 >

esophageal cancer -statistikker

   Kræft i spiserøret oprindelse i spiserøret , en del af den udtog spore , der forbinder maven og halsen . Kræft begynder normalt i cellerne i de yderste lag af spiserøret , kaldet pladecellekræft celler , eller i kirtler i spiserøret , i hvilket tilfælde det kaldes adenocarcinom . Kræftsygdomme, der har oprindelse i det planocellulære cellerne tegner sig for cirka 50 procent af spiserøret kræftformer i USA fra 2009 . Denne type kræft , der anvendes til at redegøre for 90 procent af esophageal kræftformer . Forbedret behandling og diagnosticering af syre refluks , som kan være en medvirkende faktor til esophageal cancer , har reduceret forekomsten af planocellulære karcinomer .

alder ved diagnose og dødelighed


Ifølge National Cancer Institute , en anslået 16. 470 tilfælde af kræft i spiserøret er diagnosticeret hvert år . som i 2009. Under 202C ca 14. 530 mennesker vil dø på grund af sygdom . I perioden mellem 2002 og 2006 , viste statistikkerne , at folk blev diagnosticeret med kræft for første gang på en median ( midtpunkt ) alder af 64 . Der var statistisk 0 procent af diagnoser hos personer under 20 år og mindre end 20 procent af tilfældene blev diagnosticeret hos patienter under 45 år . Cirka 24 procent af tilfældene blev diagnosticeret hos personer i alderen 55 og 64 , med det antal hoppe til 28,1 procent i aldersgruppen 65 til 75 . Antallet faldt tilbage til 24,8 procent for dem mellem 75 og 84 , og under 10 procent i de fyldt 85 .

Medianalder død i forbindelse med kræft i spiserøret var 70 . Igen , 0 procent af patienter under 20 år døde , mens mindre end 20 procent af dødsfald hos patienter under 55 år . Også , 22,9 procent af dødsfaldene skete i mennesker mellem 55 og 64 , 27 . 7 procent fandt sted i mennesker mellem 65 og 74 , og de resterende dødsfald hos personer over 75 år.

dødsårsagsstatistikken


Omkring 4,4 folk i USA ud af hver 100. 000 vil dø på grund af esophageal cancer , ifølge National Cancer Institute . Disse statistikker , der er baseret på data indsamlet mellem 2002 og 2006 , er korrigeret for at tage højde for alder og uafhængige dødsfald blandt esophageal kræftpatienter . Antallet af dødsfald er højere blandt mænd, på 7,8 dødsfald per 100. 000 , mod 1 . 7 for hver 100. 000 kvinder .

overlevelsesrater ved Stage


Kræft overlevelse er målt i fem- års overlevelse satser . Disse fem -års overlevelsesraten er minimumssatserne for overlevelse ; patienter stadig i live efter fem år, kan forblive i live i mange flere år. Statistikken er også justeret for at tage højde for det faktum, at nogle patienter kan dø af årsager ikke er relateret til kræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , tyder statistikkerne , at over 95 procent af patienter med diagnosen Stage 0 kræft med kræftceller helt begrænset til foring af spiserøret eller forstadier til kræft ændringer, vil være i live fem år senere . Omkring 50 til 80 procent af patienter diagnosticeret med Stage jeg kræft , vil være i live fem år efter diagnosen . Overlevelsesraten falder til 30 til 40 procent for patienter diagnosticeret med Stage IA kræft , og falder igen til 10 til 30 procent for patienter med Stage IIA . Overlevelsesraten for fase III- patienter er 10 til 15 procent . Færre end 5 procent af patienter diagnosticeret med Stage IV- kræft , vil være i live fem år efter diagnosen .

Udbredelsen

Esophageal kræft er mere almindelig hos mænd så kvinder . Det er ligeledes almindelig i både kaukasiere og afrikansk- amerikanere , men de fleste hvide diagnosticeret med adenocarcinom mens de fleste afro- amerikanere er diagnosticeret med planocellulært karcinom .

Esophageal kræft er mere udbredt i Iran , Kina , Indien og Sydafrika , så er det i USA Folk i disse amter er 10 til 100 gange mere sandsynligt at blive diagnosticeret med kræft i spiserøret så er folk i USA

livstidsrisikoen

Ifølge National Cancer Institute , vil 0,51 procent af befolkningen er født i USA blive diagnosticeret med kræft i spiserøret i løbet af deres levetid . Denne information er baseret på data indsamlet mellem 2004 og 2006 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------